Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός μας προσκύνημα ολοήμερο με προορισμό το νεότευκτο προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας στα Λευκάκια Ναυπλίου, την Ιερά Μονή Οσίου Θεοδοσίου του νέου, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Παναρίτης έξω από το Ναύπλιο και τέλος την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομόδι Κορινθίας.
Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, στο προσκύνημα συμμετείχαν 95 πιστοί, οι οποίοι απόλαυσαν στιγμές ευλογημένες μέσα στους ιερούς αυτούς χώρους, με πολύ προσευχή, κατάνυξη αλλά και οικογενειακό πνεύμα.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά εψάλη ιερά παράκληση και στη συνέχεια οι πιστοί ξεναγήθηκαν στο υπέροχο και μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο νεοφανή και ιαματικό Άγιο Λουκά το νέο, που έχει κατασκευαστεί στον ισόγειο χώρο του Ναού, με την μέριμνα και άοκνη φροντίδα του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Εκεί εκτίθενται προσωπικά ιατρικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούσε ο μεγάλος Άγιος, πολλές φωτογραφίες από την ζωή του και άλλα σπουδαία αντικείμενα, που μαρτυρούν τις ατέλειωτες δοκιμασίες που έζησε χάριν της πίστεως του από το Άγιο σοβιετικό καθεστώς.
Στη Μονή του Οσίου Θεοδοσίου οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σε ιδιαίτερο χώρο που παραχώρησε η Μονή το μεσημεριανό γεύμα και να επισκεφθούν εκτός από το καθολικό της Μονής και το ασκητήριο του νέου Οσίου Θεοδοσίου.
Το προσκύνημα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και πλήθος ιερών λειψάνων.
Τις απογευματινές ώρες οι προσκυνητές επέστρεψαν στην ενορία, πνευματικά ωφελημένοι από την ολοήμερη αυτή προσκυνηματική εκδρομή.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ