Στις 3.00 το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου οι 50 προσκυνητές των Αγίων Τόπων από την Ενορία μας έφθασαν με πτήση της Alitalia στις 08:00 στο Τελ Αβίβ, πρωτεύουσα του Ισραήλ, με ένα ευχάριστο και ασφαλές αεροπορικό ταξίδι.
Αμέσως μετά οι προσκυνητές άρχισαν τις επισκέψεις τους στα μεγάλα προσκυνήματα, που περιελάμβανε η 1η μέρα του εξαήμερου ενοριακού προσκυνήματος:
1.Την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Λύδδα όπου οι προσκυνητές ασπάστηκαν τον Τάφο του Αγίου,
2.Την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μπουργκίν όπου εκεί έγινε το θαύμα των δέκα λεπρών όπου και πραγματοποιείται για πρώτη φόρα,
3.Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την πόλη της Σεβάστειας, που βρίσκονται τα ερείπια του ανακτόρου του Ηρώδη και η φυλακή στην οποία φυλακίστηκε ο μεγάλος προφήτης Ιωάννης ο Πρόδρομος, λίγο πριν τον αποκεφαλισμό του. Στα ερείπια του παλαιού Ναού έψαλαν την ακολουθία της Παρακλήσεως στον τίμιο Πρόδρομο
4.Το φρέαρ του Ιακώβ στην Σαμάρεια, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο λείψανο του νεομάρτυρα Αγίου Φιλουμένου, μέσα στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Οι προσκυνητές κατέβηκαν στο φρέαρ, που βρίσκεται κάτω από το ιερό βήμα του Ναού, άντλησαν αγίασμα και ήπιαν όλοι ως ευλογία.
5.Την βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού, στην πόλη της Βηθλεέμ, όπου προσκύνησαν το σημείο που γεννήθηκε ο Χριστός και
6.Το σπήλαιο των σφαγιασθέντων νηπίων.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ