Συνεπείς στο πρόγραμμα επισκέψεων στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων, σήμερα 25 Ιουλίου, οι προσκυνητές του εξαήμερου ενοριακού προσκυνήματος επισκέφθηκαν:
1.Την Ι. Μονή Μάρθας και Μαρίας, αδελφών του Λαζάρου, στην Βιθυνία.
2.Την Ι. Μονή Οσίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στην Μονή αυτή βρίσκεται το άφθαρτο λείψανο του νεοφανούς Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου, του οποίου έψαλαν την ιερά Παράκληση. Στη συνέχεια, οι προσκυνητές συζήτησαν με τον Γέροντα της Μονής, Ιερομόναχο π. Κωνσταντίνο, θέματα ορθόδοξης πνευματικότητος. Τέλος, ο Γέροντας ξενάγησε τους προσκυνητές στο Παρεκκλήσιο των εν ασκήσει διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων της Μονής, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανά τους.
3.Την Ι. Μονή Αγίου Θεοδοσίου. Στο καθολικό της Μονής τελέστηκε το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου. Προ της αναχωρήσεως, ο παλιός ηγούμενος της Μονής, Ιερομόναχος π. Ιερόθεος, μίλησε στους προσκυνητές με συγκινητικό τρόπο για τις περιπέτειες που καθημερινά αντιμετωπίζει από τους ντόπιους πληθυσμούς (μουσουλμάνος) και την ανάγκη που υπάρχει, να επισκέπτονται τα ιερά προσκυνήματα της αγίας γης, όσο το δυνατόν περισσότεροι προσκυνητές για ηθική ενίσχυση των πατέρων-φυλάκων τους.
4.Την παλαίφατη ιστορική Ι. Μονή του Αγίου Σάββα. Και στη Μονή αυτή ο Γέροντας Ιερομόναχος π. Ευδόκιμος απηύθυνε πνευματικούς λόγους στους άνδρες προσκυνητές (η Μονή είναι άβατη για γυναίκες), ο δε π. Εφραίμ, αδελφός της Μονής, μίλησε στις γυναίκες στο εξωτερικό περίβολό της.
5.Την Ιερά Μονή Οσίου Ονουφρίου, όπου υπάρχει και ο αγρός του κεραμέως.
Το βράδυ οι προσκυνητές συμμετείχαν στην ακολουθία του Αποδείπνου με χαιρετισμούς της Θεοτόκου και στις 12 τα μεσάνυκτα τελέστηκε Θεία Λείτουργία στον φρικτό Γολγοθά. 

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ