Μετά την πρώτη μέρα, Τετάρτη 28/6, κατά την οποία έγινε:
α) η υποδοχή των κατασκηνωτριών στην κατασκήνωση,
β) η γνωριμία τους με τους χώρους της (εκκλησία, θαλάμους, γήπεδα, πισίνες, τραπεζαρία κλπ.) και,
γ) η ανάλυση του καθημερινού προγράμματος και των γενικών κατασκηνωτικών κανόνων, τη δεύτερη μέρα, Πέμπτη 29/6, άρχισε ουσιαστικά η κατασκηνωτική ζωή με μεγάλο ενθουσιασμό: Πρωινή προσευχή, έπαρση της σημαίας, πλούσιο πρωινό και η πρώτη αγιογραφική συνάντηση, που είχε θέμα: "O Χριστός έχει την πρώτη θέση στη ζωή μας".
Η συμμετοχή των παιδιών ήταν εξαιρετική.  Σ᾿ αυτό συνέβαλε το πλούσιο εποπτικό υλικό, πού βοήθησε τα παιδιά να εμπεδώσουν τις έννοιες του πολύ ενδιαφέροντος θέματος. Η συζήτηση, με την οποία ολοκληρώθηκε η συνάντηση, περιελάμβανε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από μέρους των παιδιών, γεγονός που αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον τους και την πνευματική τους δίψα να κατηχηθούν ορθόδοξα.
Με τη λήξη της αγιογραφικής συνάντησης, άρχισε η καθαριότητα των θαλάμων των ομάδων και φυσικά το παιχνίδι στην πισίνα και στους άλλους αθλητικούς χώρους της κατασκήνωσης. Η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών εκδηλώθηκε και στην τραπεζαρία. Με πολύ όρεξη έφαγαν το υπέροχο γεύμα για να αρχίσουν οι χοροί...
Μετά τη μεσημεριανή ανάπαυση το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ομαδικά πρωταθλήματα και παιχνίδια στην πισίνα. Η δύση του ηλίου βρήκε παιδιά και στελέχη στο σημαιοστάσιο για την υποστολή της σημαίας. Ακολούθησε δείπνο και απερίγραπτες στιγμες ψυχαγωγίας.
Ο επίλογος της ημέρας, όπως και της κάθε ημέρας, "γράφτηκε" στην Εκκλησία.Είναι η πιο σημαντική στιγμή της κατασκηνωτικής ζωής. Εκεί, όλοι η κατασκηνωτική οικογένεια ζη την την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος. Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, κατασκηνώτριες και στελέχη, ως συνειδητά μέλη του σώματος του Χριστού έκαναν την ακολουθία του Αποδείπνου, ευχαριστώντας τον Θεό για τα πλούσια πνευματικά και υλικά δωρήματά Του.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ