Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Ναό μας, τελέστηκε το βράδυ της Μ. Τετάρτης η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης, κατά τήν οποίαν εορτάζουμε τον ιερὸ Νιπτήρα, τον μυστικὸ Δεῖπνο (δηλαδὴ την παράδοση των φρικτών Μυστηρίων), την υπερφυά Προσευχή, και την Προδοσία.
Στις 7:00μμ οι Ιερείς του Ναού, τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και οι Συνεργάτες Ποιμαντικού Έργου, υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο στα πρόπυλα του Ιερού Ναού, που είχε κατακλυστεί από πιστούς.
Προ της απολύσεως της Ακολουθίας ο π. Ματθαίος εκ μέρους του ιερατείου και των ενοριτών, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον Μακαριώτατο χαρακτηρίζοντας την παρουσία του ως παρουσία πνευματικού πατέρα ανάμεσα στα πνευματικά του παιδιά με πατρική αγάπη και ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ερμήνευσε με λόγια καρδιάς το Δοξαστικό των αποστίχων και συγκεκριμένα τη φράση: “οὐ γὰρ ἦλθον διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι καὶ δοῦναι τὴν ψυχήν μου λύτρον ὑπὲρ τοῦ κόσμου. Εἰ οὖν ὑμεῖς φίλοι μου ἐστέ, ἐμὲ μιμεῖσθε”, τονίζοντας την αποστολή της εκκλησίας στα πρόσωπα των ποιμένων αλλά και κάθε ανθρώπου.
Η αληθινή αγάπη στο Χριστό που οριοθετεί τον πνευματικό του ρόλο μέσα στην κοινωνία, εκφράζεται με τη διακονία του μέχρι θυσίας απέναντι στο συνάθρωπό του.


Εκτύπωση   Email