ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 1821

img 0161Με μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία και μεστή αφυπνιστικών μηνυμάτων από τον κ. Γιώργο Καραμπελιά, συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού «Άρδην», με τίτλο «Η ελληνική κρίση ως συνέπεια της απώλειας της ιδιοπροσωπίας μας», ολοκληρώθηκαν οι ενοριακές εκδηλώσεις, που ήσαν αφιερωμένες στην ελληνική επανάσταση του 1821.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, την Κυριακή 31 Μαρτίου, ώρα 8:00 το βράδυ και παρευρέθησαν η Δήμαρχος της πόλης μας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιστορική πορεία του ελληνισμού. Ιδιαιτέρως τόνισε τον ρόλο της ορθόδοξης παράδοσης ως πεμπτουσία του ελληνισμού και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που ιδιαίτερα τα τελευταία τριάντα με σαράντα χρόνια δέχεται, τόσο από οργανωμένα κέντρα του εξωτερικού, που επιδιώκουν την συρρίκνωσή του, όσο και από εγχώριους διανοουμένους, «εκσυγχρονιστές-προοδευτικούς», οι οποίοι συμβάλλουν στην ιστορική αφασία των νεοτέρων γενεών.

 

 


Εκτύπωση   Email