Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών των Σχολείων του Δήμου μας πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα επισήμων εκδηλώσεων του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από την Δημοτική Αρχή η Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί των Σχολείων του Δήμου μας και πλήθος κόσμου.
Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Ψυχίατρος με θέμα: «Η εορτή των τριών Ιεραρχών και η νεοελληνική αυτοσυνειδησία».
Συγκεκριμένα ο ομιλητής επικεντρώθηκε σε τρία σημεία: Στο πότε και γιατί θεσπίστηκε ο κοινός εορτασμός των τριών Ιεραρχών, τα χαρακτηριστικά της εποχής κατά την οποία έδρασαν οι τρεις Ιεράρχες σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και τέλος στο γιατί καθιερώθηκε η εορτή των τριών Ιεραρχών ως εορτή της Παιδείας.
Στη συνέχεια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού βράβευσε τους μαθητές των έξι ημερησίων Γυμνασίων και του Εσπερινού του Δήμου μας, οι οποίοι αρίστευσαν το περασμένο σχολικό έτος. Συνολικά βραβεύτηκαν δέκα μαθήτριες, παίρνοντας ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, κατατεθειμένο στο όνομά τους σε τραπεζικό λογαριασμό.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση δεξίωσης προς τιμήν των προσκεκλημένων στον ισόγειο χώρο του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ