Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο Ιερό Ναό η καθιερωμένη κατ’ έτος (για 30η συνεχή χρονιά) εορταστική εκδήλωση της ενορίας μας, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προς τιμή της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Δήμαρχος κα. Ανδρούτσου Μ. ο πρώην Δήμαρχος κ. Ειρηνάκης Π., ο κ. Γαβαλάς Α., Αντιδήμαρχος, ο κ. Βρεττός Ν., Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μπαζιώνης Χ., Πρόεδρος της ΔΕΠ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τζαμπαζόγλου Α., κ.Μπαντούνας Π. και πλήθος κόσμου (εκπαιδευτικών και ενοριτών).
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο κ. Βασίλειος Τσιλιγιάννης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού μας, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στη μεγάλη προσφορά και το πολύπλευρο έργο των Τριών Ιεραρχών και κάλεσε τον ομιλητή Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Παπαθωμά, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών να αναπτύξει το θέμα: «Το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών στα νιάτα».
Ο π. Γρηγόριος διαγράφοντας συνοπτικά την προσωπικότητα των Τριών Ιεραρχών οι οποίοι βίωσαν την έλευση του Αγίου Πνεύματος μέσα από την κάθαρση της καρδιάς τους, ανέπτυξε με χαρισματικό τρόπο, διδακτική εμπειρία και μέσα από πολλά παραδείγματα τέσσερα σημεία από τον ακένωτο πλούτο της θεολογίας και ανθρωπολογίας τους και συγκεκριμένα:
α) Τη σχέση αγάπης μεταξύ μαθητού και διδασκάλου,
β)Την πρόταξη της «πράξεως» έναντι της «θεωρίας», σε αντίθεση με την ελληνική φιλοσοφία που κατατάσσει την «πράξη» ως επόμενη της «θεωρίας»,
γ)Την ορθόδοξη ερμηνεία του όρου νοσταλγία σε σχέση με τον ερχομό εκ του μέλλοντος Χριστό,
δ)Την θεολογική ερμηνεία της σχέσεως ερωμένου και ερώμενου μέσα από την κοινωνία της εκκλησιαστικής συνάξεως.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων στους απόφοιτους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων του Δήμου μας σχολικού έτους 2017-2018.
Συγκεκριμένα από το 1ο Γυμνάσιο αρίστευσε με βαθμό (20) ο μαθητής:
Δημήτριος Κουβαράς του Μάριου,
Από το 2ο Γυμνάσιο αρίστευσαν με βαθμό (20) οι μαθητές:
Ελένη Μαριώλη του Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Παπαλάμπρου του Νικολάου,
Από το 3ο Γυμνάσιο αρίστευσε με βαθμό (19 8/14) ο μαθητής:
Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος του Χαρίλαου,
Από το 4ο Γυμνάσιο αρίστευσαν με βαθμό (19 7/14) οι μαθητές:
Δήμητρα Χαλά του Κωνσταντίνου, Αριστομένης Ρουμελιώτης του Θεόφιλου
Από το 5ο Γυμνάσιο αρίστευσε με βαθμό (20) ο μαθητής:
Μιχαήλ-Μάριος Καραμολέγκος,
Από το 6ο Γυμνάσιο αρίστευσε με βαθμό (20) ο μαθητής:
Γεώργιος Πιτσιδιανάκης του Κωνσταντίνου,
Τέλος από το Εσπερινό Γυμνάσιο αρίστευσε με βαθμό (19 8/11) ο μαθητής:
Χρήστος Ζωγράφου του Γεωργίου.
Οι παρευρεθέντες στην εκδήλωση εξέφρασαν την βαθύτατη ικανοποίηση και τα θερμά συγχαρητήρια ως προς τον ομιλητή για την υπέροχη ομιλία του.


Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ