Η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής αποτελεί ένα πολιτιστικό κομμάτι της πνευματικής οικογένειας της ενορίας του Αγ. Δημητρίου, με πλούσια δραστηριότητα.
Σκοπός της είναι η μουσική και φωνητική καλλιέργεια των μελών της και η επαφή τους με το έργο σπουδαίων ελλήνων αλλά και ξένων κλασικών, συνθετών. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τραγούδια με ψυχωφελές περιεχόμενο στους στίχους τους, που σπάνια πλέον ακούγονται σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, αλλά αποτελούν μέρος της πολιτιστικής και πνευματικής μας κληρονομιάς, που δεν πρέπει να χαθεί.
Η συνάντηση του παιδικού τμήματος πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 4.30μ.μ – 6.00μ.μ στην αίθουσα της οδού Κολοκοτρώνη και του τμήματος ενηλίκων σε συνεννόηση με τις δασκάλες.
Την ευθύνη και διδασκαλία της χορωδίας έχει η μουσικοπαιδαγωγός Όλγα Καμηλάρη που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια στη θέση της μαέστρου της Ευρωπαϊκής χορωδίας. Βοηθός της και πολύτιμη συνεργάτης η Μαρία Μενούνου. Φέτος στο παιδικό τμήμα διδάσκει επίσης και η πτυχιούχος πιάνου Σταυρούλα Καμακάρη. Εμψυχωτές, αρωγοί και συμπαραστάτες τον δασκάλων στέκονται πάντα οι Ιερείς και οι Συνεργάτες ποιμαντικού έργου του Ιερού Ναού.
Από το ξεκίνημά της η χορωδία και κάθε χρόνο, συμμετέχει ενεργά με τραγούδια σε όλες τις εκδηλώσεις του Ιερού Ναού και των νεανικών δραστηριοτήτων.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ