Τεύχος 275/  01 Φεβρουαρίου 2016

  

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 

              

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ το βράδυ, ξημερώνοντας ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, θα τελεσθεί ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού.  
Η Ακολουθία (Όρθρος & Θεία Λειτουργία)  θα αρχίσει στις 9,30 το βράδυ και θα τελειώσει στις 12:30 τα μεσάνυκτα. 
  

  

   

ΑΘΡΟΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

 

              

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι, που, όπως είναι γνωστό, γίνεται κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία στο βόρειο κλίτος του ισογείου Ιερού Ναού, η συμμετοχή του Εκκλησιάσματος είναι αθρόα.
Ο συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γευθούν τη φιλόξενη περιποίηση και προσφορά καφέ από την ομάδα διακονίας του Ιερού Ναού μας και να ενημερωθούν επί δεκάλεπτο από τον υπεύθυνο ιερέα για τα επίκαιρα εκκλησιαστικά και κοινωνικά θέματα και το εβδομαδιαίο ενοριακό πρόγραμμα. 
  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

  

  

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 

              

Με θέμα «Από τον Θεάνθρωπο των Τριών Ιεραρχών στο θηριάνθρωπο της σημερινής εκπαίδευσης» και ομιλητή τον κ. Δημήτριο Νατσιό – Θεολόγο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 06.30 το απόγευμα στον ισόγειο Ιερό Ναό η καθιερωμένη (για 27η συνεχή χρονιά) εορταστική εκδήλωση της ενορίας μας προς τιμήν της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.
Ο κύριος Νατσιός στην εμπνευσμένη ομιλία του ανέπτυξ65ε διεξοδικά τον τύπο του εν Χριστώ «καινού ανθρώπου-κατά χάριν θεανθρώπου» σύμφωνα με τις απόψεις των Τριών Ιεραρχών που εκφράζουν άλλωστε με τον πιο αυθεντικό τρόπο την ορθόδοξη θεολογία.
Στην συνέχεια παρουσίασε τον τύπο ανθρώπου της νέας τάξης πραγμάτων, τον οποίο διαμορφώνει τον σύγχρονο εκπαιδευτικό μας σύστημα δηλαδή, τον λεγόμενο θηριάνθρωπο, κύριο γνώρισμα του οποίου είναι ο εωσφορικός εγωισμός, η αλαζονεία, η αποκοπή του από κάθε ορθόδοξο πνευματικό στοιχείο και η απόρριψη της ελληνικής-ιστορικής ταυτότητός του. Την άποψή του αυτή τεκμηρίωσε ο ομιλητής με την ανάγνωση αποσπασμάτων κειμένων από τα βιβλία που διδάσκονται οι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο.
(Την άκρως ενδιαφέρουσα και πολύ ενημερωτική ομιλία του Δημητρίου Νατσιού μπορείτε να ακούσετε από την ιστοσελίδας μας.)
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Δήμαρχος κα. Ανδρούτσου Μ. και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γαβαλάς Α., κ. Μπαζιώνης Χ., κα. Τζαμπαζόγλου Α., κ. Μπέλλος Χ., κ. Βρεττός Ν. , κ. Οικονομάκος Θ. και πλήθος κόσμου (εκπαιδευτικών και ενοριτών).
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων στους απόφοιτους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων του Δήμου μας σχολικού έτους 2014-2015. 
  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε την ομιλία του κ. Δημητρίου Νατσιού

  

  

 

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ
ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Ολοήμερη προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός μας το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις Ιερές Μονές Αγίου Νεκταρίου Θηβών, Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βαγίων, Αγίας Τριάδος Πλαταιών και στον χαριτόβρυτο τάφο του Ευαγγελιστού Λουκά. Στο προσκύνημα συμμετείχαν 95 ενορίτες. Ο πολυ καλος καιρός, η αβραμιαία φιλοξενία των μοναζουσών κάθε Μονής, τα υπέροχα πνευματικά λόγια του εφημερίου του Προσκυνηματικού Ναού του Ευαγγελιστού Λουκά, π. Σπυρίδωνος και  το πνεύμα αδελφοσύνης που ένωσε όλους τους προσκυνητές, τους προσέφεραν αλησμόνητες στιγμές πνευματικής χαράς και ευλογίας.

       

  

  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ