Τεύχος 548 1 Μαρτίου 2019

  

Η ΟΓΔΟΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η όγδοη συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας της Ενορίας μας στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Κολοκοτρώνη 8. Ομιλητής ήταν ο Ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Ι. Βοσκός. Στην εισήγησή του, υπό τον τίτλο "Η Κύπρος στους διαχρονικούς Αγώνες του Ελληνισμού για Ελευθερία (Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος)", (από την κατεχόμενη περιοχή της Μόρφου), συνόψισε την Ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού από τη μαζική εγκατάσταση Αχαιών στην ακριτική μεγαλόνησο τους τελευταίους δύο αιώνες της Β΄ χιλιετίας π.Χ. μέχρι σήμερα, με έμφαση στην αθρόα συμμετοχή στους επάλληλους Ελληνικούς Αγώνες Ελευθερίας, με κινητήρια δύναμη τα Ομηρικά Ιδανικά.   

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

  

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, ώρα 6:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού μας εκδήλωση του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, αφιερωμένη στα 25 χρόνια από την έναρξη των διαδικασιών – εργασιών για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού μας.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν 370 άτομα (σύμφωνα τις προσκλήσεις που διατέθηκαν), τα οποία απόλαυσαν στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του ισογείου Ναού ένα ζεστό τσάι με πλούσια εδέσματα.
Η εκδήλωση περιελάμβανε εισαγωγική ομιλία του Γραμματέα του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε σε άρθρα του καταστατικού ιδρύσεως του Συλλόγου σχετικά με τους σκοπούς, τις δραστηριότητές του, αλλά και τα ονοματεπώνυμα των ιδρυτικών μελών του. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου κ. Θεόκλητου Ανθόπουλου. Εκ μέρους των Ιερέων σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο π. Μάρκελλος Καμπάνης, γεννημένος και μεγαλωμένος στην ενορία μας και ο π. Ματθαίος ως εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου...   

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

   

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ