Τεύχος 414 / 01 Ιουλίου 2017

    

Η ΖΩΗ ΣΤΗN ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - 2η ΜΕΡΑ

                         

       

Μετά την πρώτη μέρα, Τετάρτη 28/6, κατά την οποία έγινε:
α) η υποδοχή των κατασκηνωτριών στην κατασκήνωση,
β) η γνωριμία τους με τους χώρους της (εκκλησία, θαλάμους, γήπεδα, πισίνες, τραπεζαρία κλπ.) και,
γ) η ανάλυση του καθημερινού προγράμματος και των γενικών κατασκηνωτικών κανόνων,
τη δεύτερη μέρα, Πέμπτη 29/6, άρχισε ουσιαστικά η κατασκηνωτική ζωή με μεγάλο ενθουσιασμό: Πρωινή προσευχή, έπαρση της σημαίας, πλούσιο πρωινό και η πρώτη αγιογραφική συνάντηση, που είχε θέμα: "O Χριστός έχει την πρώτη θέση στη ζωή μας".
Η συμμετοχή των παιδιών ήταν εξαιρετική. Σ᾿ αυτό συνέβαλε το πλούσιο εποπτικό υλικό, πού βοήθησε τα παιδιά να εμπεδώσουν τις έννοιες του πολύ ενδιαφέροντος θέματος. Η συζήτηση, με την οποία ολοκληρώθηκε η συνάντηση, περιελάμβανε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από μέρους των παιδιών, γεγονός που αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον τους και την πνευματική τους δίψα να κατηχηθούν ορθόδοξα.
Με τη λήξη της αγιογραφικής συνάντησης, άρχισε η καθαριότητα των θαλάμων των ομάδων και φυσικά το παιχνίδι στην πισίνα και στους άλλους αθλητικούς χώρους της κατασκήνωσης. Η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών εκδηλώθηκε και στην τραπεζαρία. Με πολύ όρεξη έφαγαν το υπέροχο γεύμα για να αρχίσουν οι χοροί...
Μετά τη μεσημεριανή ανάπαυση το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ομαδικά πρωταθλήματα και παιχνίδια στην πισίνα. Η δύση του ηλίου βρήκε παιδιά και στελέχη στο σημαιοστάσιο για την υποστολή της σημαίας. Ακολούθησε δείπνο και απερίγραπτες στιγμές ψυχαγωγίας.
Ο επίλογος της ημέρας, όπως και της κάθε ημέρας, "γράφτηκε" στην Εκκλησία. Είναι η πιο σημαντική στιγμή της κατασκηνωτικής ζωής. Εκεί, όλοι η κατασκηνωτική οικογένεια ζει την την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος. Μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, κατασκηνώτριες και στελέχη, ως συνειδητά μέλη του σώματος του Χριστού έκαναν την ακολουθία του Αποδείπνου, ευχαριστώντας τον Θεό για τα πλούσια πνευματικά και υλικά δωρήματά Του. 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΑΑ

                           

       

Πνευματικό σάλπισμα έχει σημάνει στην ενορία μας, προκειμένου να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην  υποδειγματική λειτουργία της κατασκήνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Συγκεκριμένα, με 32 στελέχη (αρχηγείο, ομαδάρχες, βοηθοί και πολλές κατασκηνώτριες από τα τμήματα Δημοτικού των κατηχητικών μας συνάξεων) έχει στελεχώσει η ενορία μας την 2η κατασκηνωτική περίοδο για κορίτσια Δημοτικού, η οποία θα καλύψει το χρονικό διάστημα από 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου, στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ι.Α.Α. στον Αυλώνα Αττικής.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι απερίγραπτες, μοναδικές, αλησμόνητες, γεμάτες από την πλούσια ευλογία του Χριστού και την ανύστακτη φροντίδα των στελεχών, που προϊδεάζουν όλους για την συνέχεια.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

     

      

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ...

                           

       

Αν καταλάβει κανείς τα μυστικά της πνευματικής ζωής και τον μυστικό τρόπο με τον οποίο εργάζεται ο Θεός, παύει να στεναχωριέται για ό,τι του συμβαίνει, γιατί δέχεται με χαρά τα πικρά φάρμακα που του δίνει ο Θεός για την υγεία της ψυχής του.

Όλα τα θεωρεί αποτελέσματα της προσευχής του, αφού ζητάει συνέχεια από τον Θεό να του λευκάνει την ψυχή. Όταν όμως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις δοκιμασίες κοσμικά, βασανίζονται. Αφού ο Θεός όλους μας παρακολουθεί,...

Περισσότερα

   

 6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                         

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 25 - 30 Ιουλίου 2017
(λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και όσοι δεν έχουν πάει ποτέ...

 

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ