Τεύχος 189/ 02 Ιανουαρίου 2015

                                     

 

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το Πρόγραμμα

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το Πρόγραμμα

    

 

ΟΙ «ΑΓΑΠΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΑΣ

                

Πραξ. 2,44: «Πάντες δὲ οἱ πιστεύοντες ἦσαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ καὶ εἶχον ἅπαντα κοινά».
Όλοι δε αυτοί που είχαν πιστέψει, ευρίσκοντο σε συνεχή επικοινωνία και ενότητα μεταξύ τους και είχαν τα πάντα κοινά.
    

Τις «Αγάπες» των πρώτων χριστιανών, όπως τις περιγράφουν οι Πράξεις των Αποστόλων, θα επιχειρήσουμε να επαναλάβουμε ως ενοριακή κοινότητα, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου το βράδυ, ώρα 6.00 έως 8,00, στον Ιερό Ναό μας.
Στο πλαίσιο των Ενοριακών Φιλικών Συνάξεως, θα συναχθούμε στον ισόγειο Ναό, ώρα 6.00 το απόγευμα, όσοι ενορίτες επιθυμούν (αλλά και αδελφοί από άλλες ενορίες) και αφού παρακολουθήσουμε ένα ευχάριστο και πολύ διδακτικό πρόγραμμα με κινηματογραφική προβολή και άλλες εκπλήξεις…, θα παρακαθίσουμε σε δείπνο. Τα φαγητά θα τα φέρουμε από το σπίτι μας και θα τα μοιραστούμε με τους αδελφούς μας, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και θείας ευλογίας. Θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων και η βραδιά θα κλείσει με απόδειπνο.
Σε αυτή την ενοριακή-οικογενειακή εκδήλωση είστε προσκεκλημένοι όλοι.
Με πολύ χαρά θα σας περιμένουμε.
Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το φαγητό σας!  

    

 

                                             

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

                

              

Με αγρυπνία υποδέχτηκε το νέο έτος 2015 η ενορία μας. Παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, ο Ναός μας κατακλύστηκε από πιστούς, οι οποίοι απέδειξαν πως αρνούνται τα κοσμικά έθιμα της νύχτας της πρωτοχρονιάς, τηλεόραση-τυχερά παιχνίδια-ακατάσχετη πολυφαγία και προτιμούν την θεία λατρεία και την συμμετοχή τους στο ποτήριο της Ζωής, την θεία Κοινωνία.
Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του Αγίου Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. π. Συμεών και του Αρχιδιακόνου π. Ιωάννου, οι οποίοι και συλλειτούργησαν με τους δύο ιερείς του Ναού μας.
Με τον ερχομό του νέου έτους, ευλογήθηκε η βασιλόπιττα και αμέσως μετά άρχισε η θεία λειτουργία του Μ. Βασιλείου, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα. Πολύ μεγάλος αριθμός πιστών κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων (τρεις ιερείς και ο διάκονος κοινωνούσαν τους πιστούς επί αρκετή ώρα). Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο Άγιος Πρωτοσύγκελος με ενθουσιώδη τρόπο ευχήθηκε στο εκκλησίασμα, να ζουν πάντα τις μοναδικές στιγμές χαράς και ευλογίας που προσφέρει η ορθόδοξη πίστη, μέσα στην ενοριακή κοινότητά μας.  Ακολούθησε η διανομή του αντιδώρου, της ευλογημένης βασιλόπιττας και ενός ημερολογίου του νέου έτους. Συνολικά διανεμήθηκαν πεντακόσια δέκα κομμάτια βασιλόπιττας.
Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία από τους άλλους δύο ιερείς του Ναού μας και στο τέλος εψάλλει Δοξολογία για το νέο έτος, με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής.  

         

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
  


   

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ