Τεύχος 369 / 02 Ιανουαρίου 2017

    

 

     

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

        

PeritomiKyriou

Agios Vasileios

 

Με κατανυκτική αγρυπνία στον Ιερό Ναό υποδέχτηκε η ενορία μας το νέο έτος 2017. Παρά το δριμύτατο ψύχος, εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, αποδοκιμάζοντας εμπράκτως τα κοσμικά πρωτοχρονιάτικα έθιμα, δηλ. χαρτοπαιξία, τηλεόραση, σπιτικά πάρτι..., και αποδεικνύοντας ο Χριστός έχει τον πρώτο λόγο στη ζωή τους, στο χρόνο τους, στα έργα τους.  
Η ιερά ακολουθία άρχισε στις 9.30 το βράδυ με πανηγυρικό Εσπερινό. Ακολούθησε ο αναστάσιμος Όρθρος. Στις 11.59, ενώ είχε ψαλεί το δοξαστικό των αίνων, επικράτησε δίλεπτη σιγή και κλείσιμο των φώτων. Με το ερχομό του νέου έτους, εψάλη πανηγυρικά η Δοξολογία, μέσα σε άπλετο φως και στη συνέχεια η Ακολουθία ευλογίας της Βασιλόπιττας. Αμέσως μετά άρχισε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, την οποίαν τέλεσαν οι ιερείς του Ναού π. Ματθαίος, π. Ευάγγελος, ενώ συμμετείχε ο αρχιδιάκονος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννης.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν η πολύ μεγάλη συμμετοχή πιστών στην Θεία Κοινωνία και η απόλυτη τάξη και ησυχία που επικράτησε καθ΄ όλη την αγρυπνία στον Ιερό Ναό. Ήταν κυριολεκτικά συγκινητικές στιγμές, που αποδεικνύουν ότι ο ποιμαντικός σπόρος καρποφορεί στις ψυχές των ενοριτών μας. Στο τέλος της αγρυπνίας μαζί με το αντίδωρο οι πιστοί πήραν από τα χέρια των λειτουργών ένα κομμάτι ευλογημένης Βασιλόπιττας και το συνοπτικό ημερολόγιο του νέου έτους.
Το πρωί της Κυριακής 1ης Ιανουαρίου, τελέστηκε ο αναστάσιμος Όρθρος και Θεία Λειτουργία, με λειτουργό τον π. Γεώργιο. Και πάλι ο Ναός ήταν πλήρης από πιστούς, πάρα πολλοί από τούς οποίους συμμετείχαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, εψάλη πανηγυρική Δοξολογία επί τη εισόδω εις το νέον έτος, με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής.

   

     

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ