Τεύχος 278/  02 Μαρτίου 2016

  

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 

              

Μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός μας την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Στρογγυλού Σχολικού Συγκροτήματος (1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου - Λεωφ. Παπάγου) στις 6.00 τό απόγευμα.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα ήθη και έθιμα  και κυρίως στους παραδοσιακούς χορούς, που συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της ελληνικής οικογένειας (αρραβώνας, γάμος, γέννηση παιδιών, βάπτιση κλπ.). Συμμετείχαν 105 μέλη των 6 Τμημάτων Παραδοσιακών χορών που διαθέτει ο Ναός μας, (από παιδιά Δημοτικού Σχολείου έως ενήλικες) που παρουσίασαν ελληνικούς χορούς από όλα τα μέρη της Πατρίδας μας. Τους χορούς διδάσκουν στα Τμήματα οι χοροδιδάσκαλοι κ. Γεώργιος Γκολέμης και Δέσποινα Θωμαῒδου.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην προσέλευση πάρα πολλών ενοριτών μας στην εκδήλωση, που γέμισαν το Αμφιθέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος και οι οποίοι με μεγάλο ενθουσιασμό χειροκρότησαν τα παιδιά και τους ενήλικες που χόρεψαν με αξιοζήλευτη λεβεντιά και χάρη.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

 

ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ
ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

  

              

Μονοήμερο προσκύνημα πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός μας το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή 110 προσκυνητών σε Μοναστήρια της Εύβοιας. Συγκεκριμένα οι προσκυνητές επισκέφθηκαν:  
α) Την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας. Πολύτιμος πνευματικός θησαυρός της Μονής είναι η κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών, όπου και εψάλη η ιερά Παράκληση του Αγίου,
β) Το προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτη,
γ) Την Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου, και
δ) Τον προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης.
Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας του προσκυνήματος ήταν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

  

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ