Τεύχος 555  2 Απριλίου 2019

 

  

  

   

Την Τρίτη, 2 Απριλίου ώρα 6:30 το απόγευμα, στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Άγιο Φως.
Προσκεκλημένος θα είναι ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης, Διευθυντής Προγράμματος Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 FM, ο οποίος θα παρουσιάσει και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.
  

 

AgioFos

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως) ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της ιεράς ακολουθίας των ΚΔ’ Οίκων του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 31 Μαρτίου ώρα 6:00 το απόγευμα, κατά την οποία έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού μας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου μας κ. Συμεών Σβανά, παρουσία μεγάλου πλήθους ενοριτών.
Στο τέλος της Ακολουθίας οι πιστοί προσκύνησαν το τεμάχιο Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας, προερχόμενο από τον πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως της Αγίας Πόλης των Ιεροσολύμων και ως ευλογία πήραν μία εικόνα με σταυρό και χώμα από την Αγία Γη.

 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

   

AgioFos

Με κάθε λαμπρότητα και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τόσο εντός, όσο και τον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε με πανηγυρικό τρόπο η Θεία Λειτουργία την Κυριακή 31 Μαρτίου, Κυριακή Γ' Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στον οποίο έχει εμφυτευτεί τμήμα από το Τίμιο Ξύλο, προερχόμενο από τον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως της Αγίας Πόλεως της Ιερουσαλήμ.

Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστοί που θα προσέλθουν από μακρινά σημεία.

Το απόγευμα στις 6:00 θα γίνει η ιερά ακολουθία των Χαιρετισμών Τιμίου Σταυρού, στην οποία θα ψάλλει πολυμελής βυζαντινός χορός του Ναού μας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Συμεών Σβανά.

 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 4/ΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ - ΠΗΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ

          

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ