Τεύχος 404 / 02 Μαΐου 2017

    

         

    

         

  

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ

                         

  

Μοναδικές  στιγμές κατανύξεως και ευγνωμοσύνης προς την πάναγνη μητέρα  του Κυρίου  μας και μητέρα  όλων  ημών  των ορθοδόξων χριστιανών Υπεραγία   Θεοτόκο έζησαν  οι πιστοί  στον Ιερό  Ναό μας, το διήμερο Κυριακή  και Δευτέρα  30 Απριλίου και 1 Μαΐου  αντιστοίχως, κατά  την εορτή της ιεράς Εικόνος της Παναγίας  της Πορταϊτίσσης, πιστό αντίγραφο  της οποίας  κατέχει  ο Ναός, προερχόμενο από  την Ιερά  Μονή  Ιβήρων  του Αγίου  Όρους.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις  άρχισαν την Κυριακή με πανηγυρική Θεία  Λειτουργία, στο τέλος  της οποίας  οι πιστοί ασπάστηκαν  την ιερά  Εικόνα που ήταν  τοποθετημένη στο κέντρο  του σολέα του Ναού.
Την Δευτέρα το απόγευμα,  μετά  τον Εσπερινό,  εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας  της Πορταϊτίσσης και στην θ ωδή, με μεγαλοπρεπή λιτανεία, μεταφέρθηκε η ιερά Εικόνα στον ισόγειο  Ναό και συγκεκριμένα  στο νεόδμητο  Παρεκκλήσιο στο βόρειο ανατολικό κλίτος  του Ναού, όπου  και τοποθετήθηκε σε μεγαλοπρεπές ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι. Πλήθος πιστών συμμετείχε στην τελετή (παρά το ότι ήταν πρωτομαγιά), δοξάζοντας τον Θεό γι’ αυτό  το ανεκτίμητης πνευματικής αξίας  δώρο, που προσέφερε στον Ναό  μας, προς ευλογία  και αγιασμό των προστρεχόντων  στην θεομητορική χάρη και μεσιτεία της.
Οι πιστοί στο τέλος  της ακολουθίας και πάλι  ασπάστηκαν  την Ιερά Εικόνα, αφού  προηγουμένως άκουσαν την θαυμαστή ιστορία της και το συγκινητικό θαύμα της, με το σημάδι  στο λαιμό της Παναγίας από  το σπαθί του αρχιπειρατή Ραχάι (βλ. πιο κάτω – Άγιος Βάρβαρος) οποίο έρευσε αίμα, όπως τα διασώζει η ορθόδοξη παράδοσή μας, ενώ  έλαβαν ως αναμνηστικό,  μια πλαστικοποιημένη εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης... 

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υιλκό

  

 

6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                         

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 25 - 30 Ιουλίου 2017
(λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και όσοι δεν έχουν πάει ποτέ...

 

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ