Τεύχος 409 / 02 Ιουνίου 2017

    

         

  

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

                         

       

Κατανυκτική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνιστούν στις προαγωγικές και πανελλήνιες γραπτές εξετάσεις τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης, 31 Μαΐου στις 9:30 στον Ιερό Ναό μας.
Στην σύντομη ομιλία του ο λειτουργός, ευχήθηκε να αποδώσουν καρπούς οι κόποι τους, έχοντας ως όπλα την προσευχή και την πίστη τους προς τον Θεό. Επίσης τους τόνισε να προσέξουν δύο κινδύνους στην προσπάθειά τους αυτή, απ’ τη μια να μην υπερεκτιμήσουν τις δυνάμεις τους και από την άλλη να μην υποτιμήσουν τις δυνατότητές τους αλλά πολύ απλά να εκτιμήσουν ορθά την κρισιμότητα της δοκιμασίας αντλώντας ψυχικές δυνάμεις από την δεξαμενή που λέγεται Χριστός.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σε όλα τα παιδιά δόθηκε ως ευλογία ένας σταυρός, ως πνευματικό εφόδιο στον αγώνα τους.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

     

   

Και θεις τα γόνατα συν πάσι τοις άλλοις προσηύξατο...

                              

       

Στο στίχο αυτό ο απόστολος και ευαγγελιστής Λουκάς μας περιγράφει τον απόστολο Παύλο να γονατίζει και να προσεύχεται με τους πρεσβυτέρους, αφού πλέον έχει τελειώσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς αυτούς.
Η προσευχή αυτή έρχεται να επισφραγίσει την ενότητά τους και την αδιάσειστη εμπιστοσύνη τους στην πρόνοια του Θεού. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτοι χριστιανοί είχαν τη συνήθεια να προσεύχονται γονατιστοί ως ένδειξη συντριβής έναντι του Κυρίου και επίσης να προσεύχονται θερμά προς τον Κύριο όταν θα χωρίζονταν μεταξύ τους για κάποιο ταξίδι...    

Περισσότερα

    

    

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 7ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

                          

        

Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 στον Ιερό Ναό μας για τα παιδιά του 7ου Νηπιαγωγείου του Δήμου μας (45 νήπια).
Τα νήπια είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια έγινε υποδειγματικό μάθημα για την εικόνα της Πεντηκοστής και για τα μέρη του Ιερού Ναού.
Στο τέλος δόθηκαν ως ευλογία εικόνες και ακολούθησε κέρασμα.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

   

6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                         

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 25 - 30 Ιουλίου 2017
(λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και όσοι δεν έχουν πάει ποτέ...

 

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ