Τεύχος 359 / 02 Δεκεμβρίου 2016

      

                 

  

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ

                 

                 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε επί τη μνήμη του νεοφανούς Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου,  ο Αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό μας.
Πλήθος πιστών προσήλθε στην ιερά ακολουθία, στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού, ενώ έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά.
Ο Θεοφιλέστατος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον θαυμαστό και χαριτωμένο από το Πανάγιο Πνεύμα βίο του Οσίου.
"Ήταν ο απλός λευίτης, ο ταπεινός ιεραπόστολος, ο πνευματοκίνητος άνθρωπος", είπε. "Η παρουσία του, ο λόγος του, οι πράξεις του απέπνεαν το άρωμα της Θείας Χάριτος, σκήνωμα της οποίας ήταν το καθαρό από αμαρτίες σώμα του και η καθαρή ψυχή του. Πλουτισμένος με τα Θεία χαρίσματα έγινε από τον Κύριο έμψυχος Ναός του, Χριστοφόρος, Θεόπνευστος, Μεταμορφωμένος. Ο Όσιος έγινε πρότυπο όλων των πιστών ακέραιος και πνευματικά ολοκληρωμένος άνθρωπος, ένας Άγιος των ημερών μας. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, είναι ένας πνευματικός φάρος, ένας απλανής οδηγός, ένας ευαγγελικός άνθρωπος, φορέας χάριτος και ευλογίας.
Τελικά, όπως όλοι οι Άγιοι, ο Όσιος Πορφύριος είναι αληθινή μίμηση Χριστού και ολοζώντανη παρουσία Του, σύμφωνα με τον ψαλμικό στίχο: "Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού".
Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού π. Ματθαίος, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο είπε, ότι ο Όσιος Πορφύριος είχε βρεθεί αρκετές φορές στην ενορία μας, επισκεπτόμενος το Μικροβιολογικό εργαστήριο του πνευματικού του τέκνου, Καθηγητού Μικροβιολογίας Π.Α. κ. Γεωργίου Πιπεράκι, ευρισκόμενο έναντι του Ιερού Ναού για αντίστοιχες αιματολογικές εξετάσεις.
Ως γνωστόν στον τιμώμενο Όσιο Πορφύριο είναι αφιερωμένο ένα εκ των δύο νεοπαγών Παρεκκλησίων, που βρίσκονται στον ισόγειο Ιερό Ναό.
Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού οι πιστοί πήραν τον ευλογημένο άρτο και ασπάστηκαν την ιερά εικόνα του Οσίου Πορφυρίου που βρίσκεται στο ομώνυμο Παρεκκλήσιό Του.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

    

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΑΝΩΤΗ

                 

                 

Ομιλία με θέμα «Εσείς ακόμη δεν χωρίσατε…;» με ομιλητή τον Φιλόλογο - Συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Γανωτή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ώρα 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα πλαίσια των ενοριακών φιλικών συνάξεων - νέων ζευγαριών.
Συγκεκριμένα ο ομιλητής παρουσίασε τις προϋποθέσεις του μυστηρίου του Γάμου και την ανάγκη βίωσης πνευματικής-εκκλησιαστικής ζωής των ζευγαριών.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

  

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ