Τεύχος 377 / 03 Φεβρουαρίου 2017

    

ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

        

     

Ένας ακόμα τομέας του ενοριακού ποιμαντικού έργου παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία.
Είναι η Φιλικές Συνάξεις νέων ζευγαριών που γίνεται κάθε Τετάρτη 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας μας (όπισθεν Ιερού Ναού).
Στο αποτέλεσμα αυτό, έχουν συμβάλει η παρουσία εξαιρετικών ομιλητών στις συναντήσεις, το υπέροχο πνεύμα αγάπης και αλληλοβοήθειας μεταξύ μελών, το ειλικρινές ενδιαφέρον για υπεύθυνη ενημέρωση στα θέματα ανατροφής των παιδιών και κυρίως η προσπάθεια εφαρμογής της ορθόδοξης πνευματικής ζωής.
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στη συνάντηση θα είναι προσκεκλημένη η κα Νικολέτα Μπελέση με θέμα: «Επικοινωνία μεταξύ των συζύγων»
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στη συνάντηση θα ομιλήσει ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος με θέμα: «Σύγχρονες μορφές “Γάμου”»
  

 

   

  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ "ΕΜΦΥΛΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ"

          

    

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και εντυπωσιακή συμμετοχή, έγινε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου το πρωί η καθιερωμένη συνάντηση των πιστών του εκκλησιάσματος στο Ενοριακό Αρχονταρίκι με την προσφορά καφέ, στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού μας.
Το θέμα με το οποίο αναπτύχθηκε στην συνάντηση ήταν η Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας προς τα Γυμνάσια της χώρας, σύμφωνα με την οποία μαθητές και γονείς καλούνται να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν το “Σώμα και την Ταυτότητα”.
Από την ανάλυση του περιεχομένου της Εγκυκλίου όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για μια εγκύκλιο που χαρακτηρίστηκε επιεικώς απαράδεκτη, αλλά και ύποπτη, καθώς επιχειρεί να εισβάλει νέες μαθησιακές δραστηριότητες περί σεξουαλικής δήθεν διαπαιδαγώγησης.
Πάρα πολλοί γονείς ζήτησαν το έντυπο «Δήλωσης Απαλλαγής» την οποία θα υποβάλουν  στην Διεύθυνση του Σχολείου του παιδιού τους, με την οποία θα απαιτούν ότι δεν δέχονται το παιδί τους να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στη διδασκαλία των διδακτικών ενοτήτων που αφορούν τον τρίτο άξονα με τίτλο "έμφυλες ταυτότητες" της εγκυκλίου.
   

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

   

    

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

                  

                 

Τετραήμερο προσκύνημα στην διακαινήσιμο εβδομάδα, από Τρίτη 18 έως Παρασκευή 21 Απριλίου, προγραμματίζει  ο Ιερός Ναός μας.
Θα περιλαμβάνει επισκέψεις στα Μετέωρα, σε ιερές Μονές στη Σιάτιστα, την Καστοριά και στις Πρέσπες, με τρεις  διανυκτερεύσεις στην Καστοριά.

       

   

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ