Τεύχος 395 / 03 Απριλίου 2017

    

      

  

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ Ε’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΟΣΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ Κ. ΙΕΡΕΜΙΑ

                         

         

Με την αθρόα συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκε το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένο στην Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 6 ετών από την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας στον Ιερό Ναό μας, με την τέλεση της ιεράς Ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2017, Κυριακή Ε’ Νηστειών και ώρα 6:30 το απόγευμα.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας και έψαλαν τα μέλη του «ἐν Ἀθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως» υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Δημοσθένους Παϊκοπούλου.
Ακολούθησε ομιλία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού.
  

Ακούστε την ομιλία και δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ Κ. ΙΩΑΝΝΟΥ

                         

         

Με τη προσέλευση και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τόσο εντός όσο και στο ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού μας, τελέστηκε την Κυριακή Ε’ Νηστειών 2 Απριλίου, Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης.
Έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού μας κ. Συμεών Σβανά.
Το απόγευμα ώρα 6:30 θα τελεστεί Κατανυκτικός Εσπερινός στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.
Θα ακολουθήσει ομιλία με τον Σεβασμιώτατο στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού.
 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

  

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                         

         

Επιμορφωτική επίσκεψη στην ενορία μας πραγματοποίησε το Φροντιστήριο Υποψήφιων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το Σάββατο, 1 Απριλίου το πρωί 9:30 έως 11:30μμ.
Συγκεκριμένα τα 60 μέλη του Φροντιστηρίου παρακολούθησαν υποδειγματική διδασκαλία – μάθημα της Κατηχητικής Συνάξεως κοριτσιών Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού Σχολείου στην αίθουσα του Ιερού Ναού επί της οδού Θ. Κολοκοτρώνη 8.
Το μάθημα περιελάμβανε: α) Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ακολουθία των Χαιρετισμών, στην ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. β) Ερμηνεία στους ύμνους ''Κύριε των Δυνάμεων..., Κατευθυνθήτω η προσευχή μου....και στην Ευχή του οσίου Εφραίμ ''και γ) Ανάγνωση ύμνου που αναφέρεται στην προσευχή και ένα σχετικό τραγούδι που μιλάει για την προσευχή.
Οι υποψήφιοι κατηχητές-τριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους ποιμαντικών δράσεων της ενορίας και να γνωρίσουν το ποιμαντικό έργο της, από τον υπεύθυνο ιερέα Νεότητας του Ναού π. Ευάγγελο.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών και γλυκισμάτων στους Υποψήφιους Κατηχητές, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους από τα όσα είδαν και άκουσαν στην Ενορία μας.
Δεν έλειψε ο εποικοδομητικός διάλογος των Υποψήφιων Κατηχητών με τον υπεύθυνο ιερέα Νεότητας και την υπεύθυνη της Κατηχητικής Συνάξεως πρεσβυτέρας Ειρήνης της οποίας την συνάντηση παρακολούθησαν, σχετικά με το μάθημα και τη σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία της κάθε Κατηχητικής Συναντήσεως.  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

  

ΙΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

                         

         

Στιγμιότυπα από την 1η και 2η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 31 Μαρτίου ώρα 5:45 και 6:45 το απόγευμα αντιστοίχως.
Στη 2η Ακολουθία έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού μας κ. Συμεών Σβανά.
Να σημειωθεί ότι η προσέλευση των εκατοντάδων πιστών τόσο στην 1η, όσο και στην 2η ιερά Ακολουθία ήταν εντυπωσιακή.
  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

    

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

                    

                 

Τετραήμερο προσκύνημα στην διακαινήσιμο εβδομάδα, από Τρίτη 18 έως Παρασκευή 21 Απριλίου, προγραμματίζει  ο Ιερός Ναός μας.
Θα περιλαμβάνει επισκέψεις στα Μετέωρα, σε ιερές Μονές στη Σιάτιστα, την Καστοριά και στις Πρέσπες, με τρεις  διανυκτερεύσεις στην Καστοριά.

       

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ