Τεύχος 531/ 03 Δεκεμβρίου 2018

          

26122018 2

      

     

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ

          

   

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ενοριτών πραγματοποιήθηκε ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Η ελληνορθόδοξη αντιμετώπιση του “Μακεδονικού, λεγομένου, ζητήματος”» και προσκεκλημένο τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 6μ.μ. στον ισόγειο χώρο του Ναού μας. Ο π. Γεώργιος με αδιάσειστα ιστορικά ντοκουμέντα απέδειξε ότι η Εκκλησία δια των αειμνήστων Αρχιεπισκόπων Αθηνών Δωροθέου και Θεοκλήτου, από το έτος 1956, έχει επισήμως τοποθετηθεί στο λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα» και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς του. Συγκεκριμένα, η Εκκλησία επισήμανε την ανυπαρξία «Μακεδονικής γλώσσας», «Μακεδονικής Εκκλησίας» και «Μακεδονικής ταυτότητας» και υπέδειξε στην Πολιτεία ότι το αντίδοτο όλης αυτής της προπαγάνδας και ιστορικής παραχάραξης είναι η ιστορική έρευνα, η σωστή παιδεία, η ελληνοπρεπής διπλωματία, η εκκλησιαστική ενότητα και ο σεβασμός στις εθνικές παρακαταθήκες. Μετά την ομιλία ο π. Γεώργιος απήντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου, συμπεραίνοντας ότι η εποχή μας έχει ανάγκη μαρτύρων πίστεως, οι οποίοι είναι οι αυθεντικοί εγγυητές του ελληνορθόδοξου φρονήματος.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

          

   

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθώρα πιστών πανηγύρισε η ενορία μας τη μνήμη του νέου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής του, στον οποίο είναι αφιερωμένο το ένα Παρεκκλήσιο του ισογείου Ιερού Ναού μας. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος απ' τους ιερείς του Ιερού Ναού. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του τιμωμένου Οσίου και στα πολλά χαρίσματα τα οποία του δώρισε το Πανάγιο Πνεύμα, ως επιβράβευση για την αυθεντικότητα της πίστεώς του και την καθαρότητα της καρδίας του.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση και η εναπόθεση του κοχλιαρίου με το αίμα του Οσίου Πορφυρίου στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του ισογείου Ναού, όπου θα παραμείνει μόνιμα, προς ασπασμό και ευλογία των πιστών, προερχόμενο από τον ιατρό που τον εξέταζε, αφού μέχρι και σήμερα, δεν είναι γνωστό που βρίσκονται φυλαγμένα τα λείψανά του, μετά από δική του επιθυμία.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας συμμετείχε στο πρωινό νεανικό Ενοριακό Αρχονταρίκι στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου απηύθυνε λόγια αγάπης και συμβουλές στα νέα ζευγάρια, καθώς επίσης και αναμνήσεις του απ' την παιδική και νεανική ηλικία του στην ενορίας μας, στην οποία ως γνωστόν γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

          

   

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2018 η δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου Ιστορίας της Ενορίας μας, το οποίο φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο της οδού Κολοκοτρώνη. Για δεύτερη φορά ομιλητής ήταν ο Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφεύς Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος συνέχισε την παρουσίαση των ιστορικών καταβολών αλλά και των συγχρόνων εξελίξεων του Μακεδονικού ζητήματος.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην προπαγάνδα του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο από το 1944 κ.ε. , μέσω της οποίας στην περιοχή Σκοπίων της πρώην Γιουγκοσλαβίας καλλιεργήθηκε η συνείδηση του τεχνητού και ανυπάρκτου «μακεδονικού» έθνους. Μάλιστα ο άθεος Τίτο έφτασε στο σημείο να κατασκευάσει και Σχισματική εκκλησιαστική οντότητα για να προπαγανδίσει ο διεθνώς τον ψευδομακεδονισμό. Η ιδεολογία των Σκοπίων από το 1944 μέχρι και σήμερα είναι ότι η «Μακεδονία του Βαρδάρη» με έδρα τα Σκόπια πρέπει να απελευθερώσει τη «Μακεδονία του Αιγαίου», δηλαδή τη Βόρειο Ελλάδα και τη «Μακεδονία του Πιρίν», που ανήκει στη Βουλγαρία.
Επίσης εξηγήθηκε η σημαντική εθνική προσφορά των συλλαλητηρίων του ελληνικού λαού κατά την περίοδο 1992-1994, δηλαδή μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία ανεξαρτήτου κράτους που σφετερίζεται το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας. Τέλος αναλύθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών της 17.6.2018 και υπογραμμίσθηκαν τα πολλά αρνητικά σημεία της όσον αφορά στο όνομα, τη γλώσσα και την εθνότητα του γειτονικού κράτους. Ο ομιλητής επεσήμανε ότι ανακοινώνοντας τη Συμφωνία ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζάεφ ονόμασε πατέρες του «Μακεδονικού Έθνους» τους Θεσσαλονικείς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, αν και εκείνοι δήλωναν Έλληνες!

 

                                                             

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ