Τεύχος 498 / 05 Ιουνίου 2018

          

ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ...

                    

Proseuhi

              

Όταν αγαπούμε κάποιον άνθρωπο τότε προφέρουμε το όνομά του με ευχάριστο αίσθημα και δεν κουραζόμαστε να το επαναλαμβάνουμε.
Το ίδιο και πολύ περισσότερο συμβαίνει με το όνομα του Κυρίου.

Όταν ένα αγαπημένο μας πρόσωπο συνεχώς όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται μπροστά μας με τα χαρίσματά του αυξάνει και η αξία του για μας και με χαρά παρατηρούμε σε αυτό νέα χαρακτηριστικά.
Έτσι συμβαίνει και με το όνομα του Ιησού Χριστού.

Με συναρπαστικό ενδιαφέρον ανακαλύπτουμε στο όνομά Του νέα μυστήρια των οδών του Θεού και γινόμαστε οι ίδιοι φορείς της πραγματικότητας εκείνης που περικλείεται στα Ονόματα.
Με τη ζωντανή αυτή γνώση στην πείρα της ζωής μας μετέχουμε στην αιωνιότητα...
Το όνομα Ιησούς δόθηκε με άνωθεν αποκάλυψη...
   

Περισσότερα

  

  

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Γ' - Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

                    

              

Το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 18:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του κατηχητικού τμήματος Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού Κοριτσιών. Τα παιδία με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού έκαναν αναδρομή σε όλες τις συναντήσεις της κατηχητικής χρονιάς, προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό στους γονείς. Στη συνέχεια παρουσίασαν χριστιανικά τραγούδια με διαδραστικό τρόπο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια κατασκευή συμβολικής σημασίας από παιδιά και γονείς. Ακολούθησαν πλούσια κεράσματα και αναμνηστικά δώρα. Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης αντάλλαξαν ευχές γονείς, παιδιά και κατηχήτριες και έδωσαν ραντεβού για τη νέα κατηχητική χρονιά.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

     

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ 2018

                    

  

              

Το ετήσιο προσκύνημα της ενορίας μας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο 2 Ιουνίου με τη συμμετοχή 209 προσκυνητών.
Το προσκύνημα στο νησί άρχισε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή  Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεχροβουνίου, που ασκήθηκε και αγίασε η μοναχή Οσία Πελαγία και ολοκληρώθηκε με τον ασπασμό της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της, όπου και εψάλη η ιερά Παράκληση.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

    

     

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ
ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

                  

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 23 - 28 Ιουλίου 2018 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 
Συγκέντρωση στις 07:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:15 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, όπου θα ψάλουμε την Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, στην περιοχή του αποκεφαλισμού του. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση...

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά

  

  

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ