Τεύχος 385 / 06 Μαρτίου 2017

    

    

  

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Α' ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

                         

         

Στιγμιότυπα από τον Κατανυκτικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου Κυριακή Α’ Νηστειών -  της Ορθοδοξίας και ώρα 6:30 το απόγευμα, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων και έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου - Πρωτοψάλτου κ. Φώτη Κετσετζή.
Ακολούθησε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού εορταστική εκδήλωση-ομιλία αφιερωμένη στα ευλογημένα χώματα της Μικράς Ασίας με θέμα: «Ορθόδοξη μαρτυρία στην Μικρά Ασία» με ομιλητή τον Αγιορείτη  π. Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο, αρχιτέκτων, ο οποίος σχεδίασε και επέβλεψε την ανέγερση του Ορθοδόξου Πολιτιστικοὺ Κέντρου και του Ιερού Ναού Παναγίας Πισιδιώτισσας Αλάνιας (Νότια Τουρκία).
Να σημειωθεί ότι τόσο στον Κατανυκτικό Εσπερινό που τελέστηκε εντός του Ιερού Ναού, όσο και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον ισόγειο χώρο, κατακλύστηκε από το πλήθος του κόσμου.

 Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

                         

         

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέστηκε η  πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακή Α’ Νηστειών – της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό μας.
Το Σύμβολο της Πίστεως, σύμφωνα με την παράδοση του Ναού μας αυτή την ημέρα, απήγγειλε η Δήμαρχος της πόλης μας.
Ο Ιερός Ναός κατακλύστηκε από τους πιστούς τόσο εντός, όσο και εκτός, όπου μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η πανηγυρική λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

 Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

   

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ Ε'-ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

                         

         

Τα κορίτσια του Κατηχητικού της Ε' - Στ' Δημοτικού, στην συνάντηση τους που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στις 9:30 το πρωί, συζήτησαν περί της ιεράς Αναστήλωσης των Εικόνων. Παράλληλα, ετοίμασαν όμορφα, ξύλινα πανό, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στην περιφορά των Ιερών Εικόνων.

 Δείτε το φωτογραφικό υλικό

             

          

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

                  

                 

Τετραήμερο προσκύνημα στην διακαινήσιμο εβδομάδα, από Τρίτη 18 έως Παρασκευή 21 Απριλίου, προγραμματίζει  ο Ιερός Ναός μας.
Θα περιλαμβάνει επισκέψεις στα Μετέωρα, σε ιερές Μονές στη Σιάτιστα, την Καστοριά και στις Πρέσπες, με τρεις  διανυκτερεύσεις στην Καστοριά.

       

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ