Τεύχος 83   06 Οκτωβρίου 2013

    

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2013

     

                

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση γονέων με τα παιδιά τους στο κάλεσμα της Εκκλησίας – Ενορίας μας, για την έναρξη όλων των νεανικών δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού μας (κατηχητικών συνάξεων, βυζαντινής αγιογραφίας, βυζαντινής -ευρωπαϊκής χορωδίας και παραδοσιακών χορών), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί στον ισόγειο χώρο με την ακολουθία του Αγιασμού.
Σ΄ αυτό συνετέλεσε και η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιερέας Νεότητος της Ενορίας με τα Στελέχη Νεότητος στα Σχολεία της Ενορίας και τη διανομή δώρων (σχολικά είδη) μαζί με το πρόγραμμα των ενοριακών νεανικών δραστηριοτήτων.    

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         


                                                             

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ

          

                       

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήσαμε το πρώτο ενοριακό προσκύνημα για το νέο ιεραποστολικό χρόνο στις Ιστορικές Ιερές Μονές Αγίας Λαύρας & Μεγάλου Σπηλαίου, με ενδιάμεση στάση στα Καλάβρυτα.
Συμμετείχαμε 72 προσκυνητές.
Επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, όπου ασπαστήκαμε τα ιερά Λείψανα του Αγίου Αλεξίου, του Ανθρώπου του Θεού και του Αγίου Φιλαρέτου του ελεήμονος, αντικρίσαμε το Ιστορικό Λάβαρο της Επαναστάσεως και επισκεφθήκαμε το Ιστορικό Ιερό Ναό, όπου δόθηκε ο όρκος για την έναρξη της Επανάστασης του 21΄.
Ακολούθως μετά από μία ολιγόωρη παραμονή στην πόλη των Καλαβρύτων επισκεφθήκαμε τον Ιστορικό χώρο της εκτελέσεως των Καλαβρυτινών από τις Γερμανικές Κατοχικές δυνάμεις όπου και εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.
Τέλος κατά την επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου ασπαστήκαμε την κατασκευασμένη από τον Απόστολο Άγιο Λουκά με κηρομαστίχι ιερά εικόνα της Παναγίας, ιερά λείψανα και ξεναγηθήκαμε στο χώρο του Σπηλαίου ευρέσεως της ιεράς εικόνας και στο μουσείο της Ιεράς Μονής.    

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

                                                             


                                                             

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : pmattheos@yahoo.gr

                              


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ