Τεύχος 442/ 06 Νοεμβρίου 2017

    

    

    

ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΣΥΝΑΞΗ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ “ΔΗΜΗΤΡΩΝ 2017” – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2018”

        

    

Με την παρουσία 252 ενοριτών-εθελοντών ενοριακού ποιμαντικού έργου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου ώρα 6:00 το απόγευμα στον ισόγειο Ιερό Ναό, ενοριακή κληρικολαϊκή σύναξη με θέμα: «Απολογισμός “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017” – Προγραμματισμός “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018”.

Η σύναξη άρχισε με ομιλία του π. Ματθαίου, στην οποία έγινε αναφορά για τη σημασία του εθελοντισμού στις εορταστικές εκδηλώσεις. Υπογράμμισε την αξιοθαύμαστη συμβολή των εθελοντών με βάση τον τομέα ευθύνης του καθενός, την αμέριστη ευλογία του Θεού που επισκίασε τις ενοριακές προσπάθειες και τον τρόπο αξιοποίησης των θείων δώρων (ομιλίες-αγρυπνίες) στον καθημερινό προσωπικό πνευματικό αγώνα.

Ακολούθησε η προσφορά γλυκισμάτων σε όλους του παρεβρεθέντες, που επιμελήθηκε ο π. Ευάγγελος και η προβολή του υπέροχου ντοκυμαντέρ με θέμα: « Ο Άγιος Δημήτριος, ο ιστορικός Ναός του στη Θεσσαλονίκη και τα προσκυνήματα στην κατακόμβη του».
Συνοπτικά τα συμπεράσματα της κρηρικολαϊκής σύναξης είναι:

•Όλοι οι εθελοντές εξέφρασαν τη χαρά τους και τον ενθουσιασμό τους για τις εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017”,
•Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ενότητα και οι άρρηκτοι πνευματικοί δεσμοί, που συγκροτούν την πνευματική μας οικογένεια, την ενορία μας,
•Ετέθησαν οι πνευματικές βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομηθούν οι επόμενες πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018”.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

                         

  

   

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ

        

    

Την πρώτη χειμερινή εκδρομή πραγματοποίησαν το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, οι κατηχητικές συνάξεις της ενορίας μας με προορισμό το Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου και τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, συμμετείχαν 160 παιδιά από νήπια, που τα συνόδευαν οι γονείς τους, μέχρι παιδιά Λυκείου. Τα παιδιά προσκύνησαν με μεγάλη συγκίνηση και ευλάβεια το κελί του Αγίου Πορφυρίου.
Στη συνέχεια έπαιξαν με ενθουσιασμό και ασυγκράτητη ζωντάνια στις αθλητικές εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, έζησαν οικογενειακές στιγμές στην τραπεζαρία της κατασκήνωσης και απόλαυσαν το υπέροχο βροχερό τοπίο.
Ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους κατηχητές, τις κατηχήτριες και τα στελέχη νεανικού έργου, που γύρω από το αναμμένο τζάκι του χειμερινού καθιστικού της κατασκήνωσης, έκαναν τη συνάντηση προγραμματισμού για το εορταστικό 12ήμερο των Χριστουγέννων.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

  

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ