Τεύχος 462 / 08 Ιανουαρίου 2018

      

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2018 ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

                 

                   

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν τόσο το εσωτερικό του κυρίως Ναού και του ισογείου, όσο και τους εξωτερικούς χώρους, εορτάστηκε με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018 στην ενορία μας.
  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

«Φωτισμός, Βάπτισμα και ποικιλία των χαρισμάτων»

                 

                   

Τα Θεοφάνεια μαρτυρείται ως η αρχαιότερη χριστιανική εορτή μετά το Πάσχα. Κατά την εορτή αυτή αποκαλύπτεται το φως της τρισηλίου θεότητος και γίνεται της «Τριάδος η φανέρωσις».
Φωτίζεται το γένος των ανθρώπων, αγιάζονται τα ύδατα και η ολόκληρη η κτίση.

Ο Δαμασκηνός Στουδίτης σε ένα Λόγο στα Άγια Θεοφάνεια γράφει τα εξής:
«Και Φως ονομάζεται ο Πατήρ, ο Υιός, και το Άγιον Πνεύμα…
Φως ονομάζεται και εκείνο που έδιωξε το πρωτόγονον σκότος·
Φως ονο­μά­ζεται και η ε­ντολή, πού έδωκεν ο Θεός εις τον Αδάμ, καθώς το λέγει και ο Προφήτης Δαβίδ· «Λύχ­νος τοις ποσί μου ο νόμος σου, και Φως ταις τρίβοις μου»…
Φως ονομάζεται και εκείνο που εφάνη εις τους ποιμένας, όταν εγεννήθη ο Χριστός εις το σπήλαιον· Φως ονομάζεται και του αστέρος η λάμψις, που ωδήγει τους Μάγους από την Ανατολήν έως την Βηθλεέμ·
Φως ονομάζεται και εκείνο που έδειξεν ο Χριστός εις το Θα­βώ­ριον όρος, και έλαμψεν εμπρός εις τους Μαθητάς· …
Φως ονομάζεται και εκείνο, που μέλλουν να λάμψουν οι δίκαιοι εις την δευτέραν Παρουσίαν·
Φως ονομάζεται κα­θαρώς και καθολικά το Άγιον Βάπτισμα… Βάπτισμα από νερόν, και από Άγιον Πνεύμα.. ο άνθρωπος είναι διπλούς, από κορμί και από ψυχήν·… Το σώμα καθαρίζεται με το νερό, την δε ψυχή το Άγιον Πνεύμα την καθαρίζει και την λαμπρύνει»...
  

Περισσότερα

   

ΚΟΠΗ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

                 

                   

Οι Ιερείς του Ιερού Ναού, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, σας ευχόμαστε το νέο έτος να είναι ευλογημένο και δημιουργικό και σας προσκαλούμε στην εορταστικὴ εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ενορίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακὴ 14 Ιανουαρίου ώρα 6:30 μ.μ. εντὸς του Ιερού Ναού.
    

   

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

                 

                   

Με την ευκαιρία του ερχομού του νέου έτους ο Ιερός Ναός μας πραγματοποίησε την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, ώρα 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου εορταστική συνάντηση για τα νέα ζευγάρια-νέες οικογένειες, με προβολή μιας υπέροχης ταινίας με τίτλο: “Wonderful life” και συνοδεία ενός πλούσιου φαγητού και γλυκισμάτων.
  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

   

2Η ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

                 

                   

Ολοκληρώθηκε τις πρώτες βραδινές ώρες η διήμερη νεανική εξόρμηση που πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός μας με τη συμμετοχή 70 στελεχών στο Καρπενήσι. Μετά το πλούσιο πρωινό στα δύο Ξενοδοχεία, έγινε επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας. Αφού οι νέοι προσκύνησαν τη θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας, άκουσαν το ιστορικό της Μονής και ξεναγήθηκαν στο σκευοφυλάκιο από τον Ηγούμενο της Μονής πατέρα Γεράσιμο. Στην Ιερά Μονή φυλάσσεται ο οπλισμός του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη.
Στη συνέχεια τα στελέχη επισκέφθηκαν το υπέροχο πετρόκτιστο Μεγάλο Χωριό, όπου γεύθηκαν παραδοσιακά γλυκά και περπάτησαν στα γραφικά δρομάκια του.
Το μεσημέρι έγινε μια στάση για καφέ και περιήγηση στο Saloon Park, (πάρκο αναψυχής με ελάφια, ίππους και δραστηριότητες στη φύση).
Μετά από ένα ευχάριστο και γεμάτο από ενθουσιασμό ταξίδι, τα 70 στελέχη επέστρεψαν στον Ιερό Ναό έχοντας αποκομίσει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες χαράς, φιλαδελφείας και κυρίως πνευματικής ωφέλειας.
  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ