Τεύχος 469 / 08 Φεβρουαρίου 2018

      

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΜΑΣ π. ΣΥΜΕΩΝ ΒΟΛΙΩΤΗΣ

                  

     

Με μεγάλη χαρά και δοξάζοντας τον Τριαδικό Θεό ο κλήρος και ο λαός της ενορίας μας πληροφορήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, την επάξια εκλογή του αγίου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη, από την σεπτή ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με 65 ψήφους, σε Επίσκοπο Θεσπιών.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε σε διοικητικές θέσεις στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο εψηφισμένος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ξεχώρισε η απύθμενη αγάπη του και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για το ενοριακό μας έργο. Στοιχεία που μας συγκίνησαν και μας έκαναν πολύ γρήγορα να τον νιώσουμε πατέρα και αδελφό μας.
Η ευγνωμοσύνη μας προς το πρόσωπό του, θα είναι διαρκής και οι ταπεινές προσευχές μας θα τον συνοδεύουν στην Αρχιερατική διακονία του.
Να αναφερθεί ότι ο εψηφισμένος Επίσκοπος Θεσπιών θα συνεχίσει να διακονεί στην θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ως βοηθός Επίσκοπος αυτής.
Η εις Επίσκοπον χειροτονία του θα τελεσθεί την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου
στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, υπό του Μακαριωτάτου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

                                   

  

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

                  

     

Εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου το βράδυ ώρα 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για την επέτειο δέκα χρόνων από την εκλογή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ύμνους από την βυζαντινή σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και μουσικό πρόγραμμα από την παιδική συμφωνική ορχήστρα που τελεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής.
Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: "Αγάπα τον πλησίον σου! Αυτό είναι το νόημα της ζωής που ακολουθώ πενήντα χρόνια".
"Όλα αυτά που κάναμε τα δέκα χρόνια δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τους συνεργάτες μου, και τους χιλιάδες ανθρώπους που βοήθησαν στο έργο. Θέλω να τιμήσουμε όλοι μας, όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που εργάζονται αμισθί στις κουζίνες των ενοριών, στα ιατρεία και τα κοινωνικά φαρμακεία" πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος τίμησε με το μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, στενούς του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και το επίλεκτο μέλος της ενορίας μας,
κ. Αθανάσιο Κολοκυθά ο οποίος είναι τακτικό μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού μας. Η ενορία μας εύχεται ολόψυχα στον κ. Κολοκυθά ο Κύριός μας να τον ενδυναμώνει και να του χαρίζει υγεία και δύναμη ώστε για πολλά ακόμη χρόνια να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο πολυσχιδές έργο της ενορίας μας με την ίδια ζέση και αυταπάρνηση.

                                   

 

     

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ