Τεύχος 54  08 Απριλίου 2013

                              

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2013

     


                       

 ΚΥΡΙΑΚΗ Γ' ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

                               

                                                                             

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία εκατοντάδων πιστών, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τόσο τον κύριο Ναό, όσο και τον ισόγειο χώρο, εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ενορία μας.
Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ασπαστούν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στον οποίο έχει εμφυτευτεί τμήμα από το Τίμιο Ξύλο, προερχόμενο από τον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως της Αγίας Πόλεως της Ιερουσαλήμ.
Ο Ναός μας παρέμεινε ανοικτός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστοί που προσήλθαν από μακρινά σημεία.
Το απόγευμα στις 6,00 θα γίνει η ιερά ακολουθία των Χαιρετισμών Τιμίου Σταυρού, στην οποία θα ψάλλει ο πολυμελής βυζαντινός χορός του Ναού μας, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Συμεών Σβανά.
   

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

    


                   

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

                               

                                                                             

Επίσκεψη στην Ενορία μας με την μορφή Πρακτικής Ασκήσεως πραγματοποίησε το Φροντιστήριο Υποψήφιων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος μαθημάτων των μελών του δευτέρου έτους, το Σάββατο 6 Απριλίου το πρωί.
Οι Υποψήφιοι Κατηχητές ξεναγήθηκαν στους χώρους κατηχήσεως, είδαν από κοντά τα παιδιά των 10 τμημάτων, μίλησαν με τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες της Ενορίας μας και παρακολούθησαν υποδειγματική διδασκαλία κατηχήσεως -πρωτότυπο μάθημα υπό μορφή κουκλοθέατρου- πού έγινε στο τμήμα θηλέων Β΄, Γ΄& Δ΄ Δημοτικού Σχολείου, το οποίο αριθμεί 30 παιδιά, καθώς επίσης και το πρόγραμμα δημιουργικής δραστηριότητος του συγκεκριμένου τμήματος.
Στη συνέχεια τα μέλη του Φροντιστηρίου ενημερώθηκαν από τον εφημέριο του Ναού μας π. Ευάγγελο, για το ενοριακό νεανικό έργο που περιλαμβάνει εννέα τομείς και για το συνολικό ποιμαντικό ενοριακό έργο.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών και γλυκισμάτων στους Υποψήφιους Κατηχητές, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους από τα όσα είδαν και άκουσαν στην Ενορία μας.
   

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

    


                   

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

                                

                                                                               

Το Σάββατο στις 13 Απριλίου, ο Ιερός Ναός διοργανώνει ενοριακό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσού. Ώρα αναχώρησης 5:30 το πρωΐ και επιστροφή το βράδυ. Πληροφορίες στο γραφείο του Ναού.   

     


              

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : pmattheos@yahoo.gr

                              


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ