Τεύχος 556  9 Απριλίου 2019

 

  

  

   

Την Κυριακή Δ' Νηστειών, Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, 8 Απριλίου και ώρα 8:00 το βράδυ, αμέσως μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό, στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε ομιλία με προσκεκλημένο τον Αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Αναγνωστόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης.
   

Δείτε το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό

 

AgioFos

Την Κυριακή Δ' Νηστειών, Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, 8 Απριλίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό μας πραγματοποιήθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος
Tους ύμνους της ακολουθίας απέδωσε υποδειγματικά στο πνεύμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, πολυµελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

   

AgioFos

Επιμορφωτική επίσκεψη στην ενορία μας πραγματοποίησε το Φροντιστήριο Υποψήφιων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το Σάββατο, 6 Απριλίου το πρωί 9:30 έως 12:00μμ.
Συγκεκριμένα τα 40 μέλη του Φροντιστηρίου παρακολούθησαν υποδειγματική διδασκαλία – μάθημα της Κατηχητικής Συνάξεως κοριτσιών Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικού Σχολείου στην αίθουσα του Ναού (Θ. Κολοκοτρώνη 8).
Το μάθημα περιελάβανε: α) Κατήχηση-Διδασκαλία με κεντρικό θέμα “Ο καλός ποιμένας”, β) Θεατρική παρουσίαση με τη μορφή κουκλοθέατρου και γ) Δημιουργική δραστηριότητα – χειροτεχνικές κατασκευές πάνω στο θέμα που αναπτύχθηκε.
Οι υποψήφιοι κατηχητές-τριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους ποιμαντικών δράσεων της ενορίας και να γνωρίσουν το ποιμαντικό έργο της, από τον υπεύθυνο ιερέα Νεότητας του Ναού π. Ευάγγελο.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο των Υποψήφιων Κατηχητών με τον υπεύθυνο ιερέα Νεότητας και την υπεύθυνη της Κατηχητικής Συνάξεως της οποίας την συνάντηση παρακολούθησαν, κατηχήτριας κ. Άννας, σχετικά με το μάθημα και τη σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία της κάθε Κατηχητικής Συναντήσεως.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 

AgioFos

Τις τελευταίες δεκαετίες κατά την περίοδο προ του Πάσχα, πάσης φύσεως δημοσιεύματα έντυπα ή ηλεκτρονικά, επιχειρούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την εμφάνιση του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο κατά την εορτή της Αναστάσεως.
Επειδή, υπάρχει πλήθος μαρτυριών από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες μέχρι σήμερα από αυτόπτες μάρτυρες, αρκετές εξ αυτών και καταγεγραμμένες ώστε να μην είναι δυνατό να γίνει αποδεκτός ο ισχυρισμός ότι το Άγιο φως προέρχεται από συνήθεις ανθρώπινες ενέργειες, πολύ περισσότερο, ότι η Αγία μας Εκκλησία διαπράττει απάτη, ο Ιερός Ναός μας πραγματοποίησε την Τετάρτη, 2 Απριλίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, εκδήλωση αφιερωμένη στο Άγιο Φως, με την παρουσία πλήθους πιστών.
Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης, Διευθυντής προγράμματος Πειραϊκής εκκλησίας 91,2 FM, ο οποίος μέσα από πολλές πηγές και με τον ιδιαίτερο χαρισματικό λόγο του, κατέθεσε πλήθος προσωπικών μαρτυριών του Αγίου Φωτός, αυτόπτων μαρτύρων (Πατριαρχών και απλών πιστών), με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού.
Κατά κοινή ομολογία το ακροατήριο με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον προσκεκλημένο αλλά και την σφοδρή επιθυμία να βρεθεί στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων για να προσκυνήσουν τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

Ακούστε το ηχητικό αρχείο και δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 4/ΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ - ΠΗΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ

          

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ