Τεύχος 477 / 12  Μαρτίου 2018

          

  

       

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821

                  

          

Με τη παρουσία εκατοντάδων πιστών που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 11 Μαρτίου, η επίσημη ενοριακή εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.
Ομιλητής του εκδηλώσεως ήταν ο κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Οθωμανολόγος, Δικηγόρος με θέμα: “1821: ο ανυπόστατος αφορισμός της Επανάστασης από τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ και η διαταγή εκτελέσεώς του ως κεφαλή της Επανάστασης”.

Ο ομιλητής με τον ζωντανό, χειμαρρώδη και τεκμηριωμένο ιστορικά λόγο του, ενημέρωσε με μοναδικό τρόπο το πυκνό ακροατήριο για τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της Ελληνικής Επαναστάσεως, τη στάση του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ και το μαρτυρικό τέλος του που ήταν το επιστέγασμα της μεγάλης προσφοράς του στο Ελληνικό έθνος.

Την ομιλία του ολοκλήρωσε ο κ. Σταθακόπουλος με το αφοριστικό έγγραφο προς τον Παρτριάρχη Γρηγόριο Ε’, όπως αυτό είναι καταγεγραμμένο στις Οθομανικές ιστορικές πηγές...
  

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

  

ΙΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΚΔ’ ΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

                  

          

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως) ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της ιεράς ακολουθίας των ΚΔ’ Οίκων του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 11 Μαρτίου ώρα 6:00 το απόγευμα, κατά την οποία έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού μας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου μας κ. Συμεών Σβανά, παρουσία μεγάλου πλήθους ενοριτών.
Στο τέλος της Ακολουθίας οι πιστοί προσκύνησαν το τεμάχιο Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας, προερχόμενο από τον πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως της Αγίας Πόλης των Ιεροσολύμων και ως ευλογία πήραν ένα σταυρό και χώμα από την Αγία Γη.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

  

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Γ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

                  

          

Με κάθε λαμπρότητα και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τόσο εντός, όσο και τον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε με πανηγυρικό τρόπο η Θεία Λειτουργία την Κυριακή 11 Μαρτίου, Κυριακή Γ' Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως.
Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στον οποίο έχει εμφυτευτεί τμήμα από το Τίμιο Ξύλο, προερχόμενο από τον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως της Αγίας Πόλεως της Ιερουσαλήμ.
Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστοί που θα προσέλθουν από μακρινά σημεία.
Το απόγευμα στις 6:00 θα γίνει η ιερά ακολουθία των Χαιρετισμών Τιμίου Σταυρού, στην οποία θα ψάλλει ο πολυμελής βυζαντινός χορός του Ναού μας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Συμεών Σβανά.
  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

     

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ
ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

                  

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 23 - 28 Ιουλίου 2018 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 
Συγκέντρωση στις 07:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:15 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, όπου θα ψάλουμε την Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, στην περιοχή του αποκεφαλισμού του. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση...

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά

  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΜΕΤΣΟΒΟ, ΑΡΤΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ 10 - 13 Απριλίου

     

 

1η μέρα:

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Ισθμό όπου θα κάνουμε στάση και στη συνέχεια θα περάσουμε από την καινούρια γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και συνεχίζουμε για Ιωάννινα , με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό , συνεχίζοντας θα κάνουμε στάση στο Μπιζάνι, επίσκεψη στο Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Ιωάννινα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση...
    

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά 

   

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ