Τεύχος 427 / 12 Σεπτεμβρίου 2017

    

         

     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 2017

  

    

ΜΕΤΑΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

                         

 

Μετακατασκηνωτική συνάντηση πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός μας στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου ώρα 12:00 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των στελεχών των φετινών κατασκηνωτικών περιόδων, Κοριτσιών Δημοτικού και Αγοριών Γυμνασίου (τα στελέχη των δύο αυτών κατασκηνωτικών περιόδων προέρχονταν από την ενορία μας) και την παρουσία του Διευθυντού του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού Εθελοντισμού και Αθλητισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Σεβαστιανού Ανδρεάδη και των υπευθύνων ιερέων Νεότητος του Ναού.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει απολογισμός του συντελεσθέντος κατασκηνωτικού έργου, επισήμανση διαφόρων θεμάτων σχετικών με το πρόγραμμα, τη χρονική διάρκεια κάθε κατασκηνωτικής περιόδου, την αύξηση των αθλητικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων, την μεγαλύτερη επιμόρφωση των στελεχών, κυρίως σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, την διοργάνωση  χειμερινών κατασκηνωτικών διημέρων για όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις φετινές κατασκηνώσεις κ.λ.π.
Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών δώρων και τιμητικών διακρίσεων στα στελέχη, ως έκφραση ευχαριστιών για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της φετινής κατασκηνώσεως.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση πλούσιου γεύματος στην ισόγειο χώρου του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
                                 

     

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ - Η ΚΑΥΧΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

                             

  

Καθώς πλησιάζουμε, αγαπητοί μου αδελφοί, στην εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η Εκκλησία μάς προετοιμάζει για να ατενίσουμε τον Σταυρό του Κυρίου στην μέση του ναού και να οικειωθούμε τα μηνύματα που φέρει στον κόσμο. Τα μηνύματα αυτά μπορούμε να τα δούμε σε τρεις διαστάσεις:
η πρώτη έχει να κάνει με τον Θεό.
Η δεύτερη με τον άνθρωπο.
Η τρίτη με την καθημερινότητα.
Οι διαστάσεις αυτές αποτυπώνονται στον λόγο του Αποστόλου Παύλου προς τους Γαλάτες: «εμοί δε μη γένοιτο καυχάσθαι ει μη εν τω σταυρώ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δι’ ου εμοί κόσμος εσταύρωται καγώ τω κόσμω» (Γαλ. 6,14)...

Περισσότερα...

    

    

ΠΑNΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

                           

   

Με πανηγυρικό τρόπο και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου στις 6:45 το πρωί, εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας.
Το απόγευμα ώρα 6.00 θα ψαλεί η ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως της Παναγίας, Αγίας Άννης και Προμήτορος Μαρίας.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

      

    

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ
 ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

    

   

Διαβάζουμε, την συγκλονιστικήν αφήγηση του αιωνοβίου Ἀρχιμανδρίτου Τιμοθέου Καλαμπερίδη, γιά τήν Ἀνακομιδή τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου (Α' Ἀνακομιδή τό ἔτος 1921, Β' 1923, Γ' 1927, Δ' 1953):

-Ἀρχιμανδρίτης Τιμόθεος: Στό Μοναστήρι ἦλθα τόν Ὀκτώβριο τοῦ 1952, σέ ἡλικία 55 ἐτῶν. Τόν ἑπόμενο χρόνο –συγκεκριμένα στίς 2 Σεπτεμβρίου 1953– ἔγινε ἡ Ἀνακομιδή τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου.

Ἡ Ἀνακομιδή –πού ἀποφασίσθηκε τό καλοκαίρι– ἔγινε ἀφοῦ σουρούπωσε. Θά ἦταν 8 μέ 9, βραδάκι πιά. Δέν εἶχαμε ἠλεκτρικά· Μέ τά λούξ δουλεύαμε. Ὅλοι, γύρω–τριγύρω, μέ ἀναμμένες λαμπάδες καί κεριά...

     Περισσότερα...

     

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

      

   

Ο Άγιος Δημήτριος βρίσκει πάντα τρόπους να θυμίζει την παρουσία του στην πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη. Την ημέρα εορτής του Αγίου, στις 26 Οκτωβρίου 1912, απελευθερώθηκε η πόλη μετά από 5 αιώνες τουρκοκρατίας. Στις 26 Οκτωβρίου 1944, ανήμερα της εορτής του, έφυγε από την πόλη ο τελευταίος Γερμανός στρατιώτης. Και τον Ιούνιο 1978, λίγες ημέρες μετά τον φονικό σεισμό της 20.6.1978, ανακοινώθηκε στην Ακαδημία Αθηνών ότι η αρχαιολόγος Μαρία Θεοχάρη εντόπισε τα λείψανα του Αγίου στο ιταλικό χωριό San Lorenzo di Campo, όπου τα είχαν μεταφέρει τον 13ο αιώνα οι Σταυροφόροι. Έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια του μακαριστού Μητροπολίτου Παντελεήμονος Χρυσοφάκη, ο οποίος τελικά επέτυχε να φέρει τα αγιασμένα λείψανα στον περικαλλή Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη...

     Περισσότερα...

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ