Τεύχος 585  12 Οκτωβρίου 2019

   

Στο πλαίσιο των πολυήμερων εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία "ΔΗΜΗΤΡΙΑ", που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας, προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, μίλησε ο Γέροντας Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης, με θέμα: " Εμείς και οι νέοι μας σύμφωνα με την διδασκαλία του Αγίου Πορφυρίου, όπως την βιώσαμε από κοντά", με την παρουσία πλήθους πιστών.

Ο Γέροντας, άρχισε την ομιλία του με αναφορά στην γνωριμία του με τον Άγιο Πορφύριο και συγκεκριμένα είπε: “Πίσω από μια επιτυχία κρύβεται σκληρή δουλειά και άσκηση  για τον Άγιο πατέρα μας τον Άγιο Πορφύριο, προϋποτίθεται πολύ δουλειά για τον παιδαγωγό, είτε είναι εκπαιδευτικός είτε γονιός. Γι’ αυτό όταν ερχόντουσαν μητέρες στον Γέροντα Πορφύριο να παραπονιούνται για τα παιδιά τους εκείνος έλεγε:
-Εσύ φταις, για να είναι έτσι τα παιδιά σου.
Συνήθως εκείνες διαμαρτύρονταν…
-Εσύ φταις, τους αποκρινόταν, να γίνεις εσύ καλή και έτσι θα γίνουν και τα παιδιά σου καλά.
Αυτή η προετοιμασία μας λοιπόν υπό την πνευματική καθοδήγηση του Γέροντά μας Πορφυρίου, έγινε πρώτα στο πνευματικό επίπεδο και ύστερα στο θεωρητικό.

 

Διαβάστε περισσότερα δείτε το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο

     

 

Την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό μας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα η καταπληκτική, θεολογική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου με θέμα: “Το μυστήριο της Θεοεγκαταλείψεως”, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις φράσεις, ότι πολλοί λένε ότι ο Θεός με εγκατέλειψε, δεν με αγαπά ο Θεός, είμαι μόνος. Με αφορμή αυτά τα λόγια ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα του σε πέντε επίπεδα.
1. Ο Θεός δεν εγκαταλείπει ποτέ τον άνθρωπο που τον δημιούργησε και τον αγαπά, αυτό το γράφει ο Μέγας Βασίλειος στην αναφορά στη Θεία Λειτουργία του.
2. Πώς ερμηνεύετε αυτό που είπε ο Χριστός στο Σταυρό «Θεέ μου Θεέ μου ίνα τι με εγκατέλειπες». Ποτέ δεν εγκαταλείπει ο πατήρ τον υιό του, ούτε η θεία φύση την ανθρώπινη φύση στο Χριστό. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος λέγει ότι ο Χριστός τυπώνει το δικό μας λόγο, ότι εμείς εγκαταλείψαμε τον Θεό.

 

Διαβάστε περισσότερα δείτε το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο

     

                       
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ