Τεύχος 411 / 13 Ιουνίου 2017

    

         

  

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ
Γ'- Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

                         

       

Με την παρουσία παιδιών και γονέων τους, το Σάββατο 10 Ιουνίου στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου στην οδό Κολοκοτρώνη ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε εν όψει θερινών διακοπών αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του κατηχητικού τμήματος Γ’- Δ’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου κοριτσιών.
Γονείς και παιδιά παρακολούθησαν με έκδηλη συγκίνηση και ασυγκράτητο ενθουσιασμό, την προβολή φωτεινών διαφανειών με στιγμιότυπα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του έτους και θυμήθηκαν τις υπέροχες στιγμές που έζησαν στο χώρο κατηχήσεως. Ακολούθησε ένας ειλικρινής διάλογος με τους γονείς, για την ευθύνη που αναλαμβάνουν να καλλιεργήσουν πνευματικά τον σπόρο της κατηχήσεως που δέχθηκαν στην ψυχή τα παιδιά τους, με το παράδειγμά τους, τον λόγο τους και τη συνέπειά τους.
Στη συνέχεια όλοι μαζί κλήθηκαν να λάβουν μέρος στα ομαδικά παιχνίδια που περιελάμβαναν φτιάξιμο πάζλ, φούσκωμα και ζωγράφισμα μπαλονιού, εύρεση κρυμμένων λέξεων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία χαριτωμένη κατασκευή και φυσικά δεν έλειψαν τα όμορφα κεράσματα και δώρα. 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

     

      

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ
Ε' - ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

                         

       

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των κατηχητικών συνάξεων Ε' - Στ' Δημοτικού κοριτσιών.
Τα παιδιά, αφού συμμετείχαν στη Θ. Λειτουργία μαζί με τους γονείς τους, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου και τους προσφέρθηκε πλούσιο πρωινό.
Στη συνέχεια, παρακολούθησαν ένα δρώμενο που είχαν ετοιμάσει τα ίδια με θέμα την "ΕΙΡΗΝΗ".
Αμέσως μετά, παρουσίασαν ένα βιωματικό παιχνίδι στο οποίο προς έκπληξη τους συμμετείχαν με χαρά και οι γονείς.
Συγκινήθηκαν με την προβολή φωτογραφιών και βίντεο στο οποίο εξέφρασαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους που βίωσαν καθ' όλη την διάρκεια της κατηχητικής χρονιάς.
Στον επίλογο της εορτής τα παιδιά τραγούδησαν το "Θεριστής της χαράς" και πήραν αναμνηστικά δώρα, που προσφέρθηκαν και στους γονείς.
                

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

     

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΙΕΠ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

                              

glosiki klironomia

         

Η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά παρακολουθεί με θλίψη και οργή μια πολιτική στο Υπουργείο Παιδείας έναντι της Ελληνικής γλώσσας αλλά και γενικότερα της Ελληνικής παιδείας, που θέτει πολύ μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τους στόχους που επιδιώκονται.

Η πολιτική αυτή δεν αναφέρεται μόνο στη σημερινή κυβέρνηση. Εκδηλώθηκε απροκάλυπτα, από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, επί Κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη, με το ψευδεπίγραφο σύνθημα του εκσυγχρονισμού και το νεόφερτο ιδεολόγημα της λεγόμενης πολυπολιτισμικής παιδείας. Ήταν ο αντίλαλος παρόμοιων συνθημάτων και ιδεολογημάτων, που άρχισαν να προβάλλονται και να διακηρύσσονται στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την πολιτική και την προπαγάνδα για την παγκοσμιοποίηση.

Η πολιτική αυτή συνεχίσθηκε, δυστυχώς, με μικρές διαφορές, και από τις επόμενες κυβερνήσεις, με άλλοθι την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, την παγκοσμιοποίηση και τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό.

Ειδικότερα, η πολιτική αυτή εκφράσθηκε :

α. με υποβάθμιση της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας, στη διαχρονική της συνέχεια, και απαράδεκτη περικοπή των Αρχαίων Ελληνικών στα προγράμματα σπουδών,...

Περισσότερα

    

      

6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                         

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 25 - 30 Ιουλίου 2017
(λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και όσοι δεν έχουν πάει ποτέ...

 

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ