Τεύχος 76  14 Αυγούστου 2013

             

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

    


        


                      

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ

ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ

    

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου, η περίοδος πνευματικής προετοιμασίας των πιστών ενόψει της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Καθημερινώς ψαλλόταν η ιερά ακολουθία της Μικρής ή Μεγάλης Παρακλήσεως και στα δεκάλεπτο κήρυγμα γινόταν αναφορά σε προσευχές προς την Παναγία, τις οποίες συνέταξαν άγιοι της Εκκλησίας μας: Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, Άγιος Δημήτριος Ροστώβ. Τα κείμενα αυτά, δέκα τον αριθμό, τυπωμένα σε καλαίσθητη μορφή, έπαιρναν οι πιστοί στο τέλος κάθε ακολουθίας για ίδια χρήση.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της πολύ μεγάλης προσέλευσης πιστών στις ιερές ακολουθίες. Με βάση τα διανεμόμενα καθημερινώς έντυπα, πάνω από τριακόσιοι πιστοί βρίσκονταν σε κάθε ακολουθία στον Ιερό Ναό.
Στην τελευταία ακολουθία, Τρίτη 13 Αυγούστου, οι πιστοί πήραν ως ευλογία σε ειδική συσκευασία, την εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ένα κομποσχοίνι δακτύλου και θυμίαμα.    

    


                                                             

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : pmattheos@yahoo.gr

                              


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ