Τεύχος 515/ 15 Οκτωβρίου 2018

          

       

         

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 8η ΜΕΡΑ

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ κ. ΠΑΥΛΟ

        

    

Αφιέρωμα στον νέο Άγιο Ιάκωβο (Τσαλίκη) τον εν Ευβοία, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα στον «Ενοριακό Αρχονταρίκι» στον κατάμεστο από το πλήθος των πιστών ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου.
Προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος με θέμα: " Άνθρωπος που δεν είναι ταπεινός, δεν μπορεί να αγαπήσει – Ο Άγιος Ιάκωβος όπως τον έζησα".
Ο Σεβασμιώτατος αφού αναφέρθηκε εκτενώς στα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιακώβου, μίλησε για γεγονότα στα οποία ήταν αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για πολλές συναντήσεις και συζητήσεις του με τον Άγιο,...
            

                                       

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ κ. ΠΑΥΛΟ

                                   

  

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 8η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ
π. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΚΑΡΑΛΑΣΚΟ

        

    

Οι εορταστικές εκδηλώσεις "ΔΗΜΗΤΡΙΑ", που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, συνεχίζονται με αυξανόμενη τη συμμετοχή πιστών που συρρέει στον Ιερό Ναό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα 8 Οκτωβρίου στις 7:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Καραλάσκο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος. Θέμα της ομιλίας ήταν: "Ο Θεός των Πατέρων και ο Θεός του Δημητρίου. Περιδιάβαση σε μία σχέση".
Αρχικά ο ομιλητής έκανε αναφορά στην ύπαρξη του Θεού λέγοντας: “Υπάρχει ένας Θεός ο οποίος δεν ανακαλύπτεται από κάποιον δεν τον βρίσκει κάποτε κάποιος, δεν τον συναντά κάπου, δεν τον γνωρίζει σταδιακά. Υπάρχει! Εγώ ειμί ο Ων. Αυτός που υπάρχει. Έτσι όπως είναι...            

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ
π. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΚΑΡΑΛΑΣΚΟ

                                   

 

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 8η ΜΕΡΑ

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ
ΝΕΟ ΟΣΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ ΜΑΚΡΗ

        

    

Εκδήλωση αφιερωμένη στον νέο Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή, τον Γέροντα της Ιεράς Νήσου Πάτμου, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά τη Θεία Λειτουργία, στο πρωινό «Ενοριακό Αρχονταρίκι» στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού με την παρουσία πλήθους πιστών.
Ομιλητής του αφιερώματος ήταν ο Δρ. κ. Χαραλάμπης Μ. Μπούσιας, Μέγας Ὑμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας με θέμα: "Παράδεισο χωρίς εσάς δεν τον θέλω": Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής, ο εν Πάτμω.
Η εκδήλωση άρχισε με ηχογραφημένο εισαγωγικό σημείωμα του κ. Λυκούργου Μαρκούδη, Διευθυντή Προγράμματος Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 FM. και προβολή φωτεινών διαφανειών .
Στη συνεχεία ο κ. Χαραλάμπης Μπούσιας αναφερόμενος στον νεοφανή Όσιο είπε:
“Ο νέος Άγιος της Ορθοδόξου μας Εκκλησίας, ο Γέροντας της Πάτμου, Ο Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής ήταν πράγματι χρηστός και εύχρηστος δούλος Κυρίου. Αναδείχθηκε εφάμιλλος των αλιέων της Γαλιλαίας αφού ακολούθησε στις ημέρες μας τα βήματά τους και έγινε Ιεραπόστολος και πνευματοφόρος Πατέρας της Εκκλησίας, στύλος και εδραίωμά της, ομολογητής πίστεως και πρότυπο όλων, όσοι επιθυμούν την κατά Χριστόν καινή ζωή...           

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

 

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 8η ΜΕΡΑ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

        

    

Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, το πρωί, 14 Οκτωβρίου, της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και Λαμπαδαρίου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.
Στο θείο κήρυγμα ο Θεοφιλέστατος αναλύοντας από το Αποστολικό ανάγνωσμα τον στίχο: «Τέκνον Τίτε, πιστὸς ὁ λόγος· καὶ περὶ τούτων βούλομαί σε διαβεβαιοῦσθαι, ἵνα φροντίζωσι καλῶν ἔργων προΐστασθαι οἱ πεπιστευκότες τῷ Θεῷ», ανέφερε:
“Αυτά είναι τα καλά και ωφέλιμα έργα για τους ανθρώπους, η αγάπη μας προς τον άνθρωπο, που είναι η ζωντανή εικόνα του Θεού και η θυσία μας γι’ αυτόν, ως απόδειξη πίστεως και συμμετοχής μας στη σταυρική θυσία του Χριστού για τη σωτηρία του κόσμου”.
Συνδέοντας στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος το Αποστολικό ανάγνωσμα με την εορτή μνήμης των θεοφόρων πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου τους οποίους και ονόμασε μάρτυρες της αληθείας, τόνισε με έμφαση, ότι οι Άγιοι Πατέρες είναι οι απλανείς οδηγοί της ορθόδοξης πνευματικής ζωής, οι αυθεντικοί μάρτυρες της πίστεως και τα ολοφώτεινα παραδείγματα προς μίμηση από όλους τους πιστούς ανά τους αιώνες".
           
                               

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ
κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ

                                   

 

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 6η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ
π. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟ

        

    

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος ήταν ο ομιλητής της 7ης ημέρας των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018”, που πραγματοποιούνται για 22ο χρόνο με μεγάλη επιτυχία στον Ιερό Ναό μας.
Ο π. Ανδρέας, μπροστά σε πρωτοφανή κοσμοπλημμύρα, που κυριολεκτικά κατέκλυσε όλους τους χώρους του Ιερού Ναού,(κυρίως Ναό, γυναικωνίτη, ισόγειο χώρο), ανέπτυξε το θέμα: "Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, αναπάντητες προσευχές".
Με το μοναδικό γλαφυρό του ύφος, τον απλό μεν μεστό δε θεολογικών νοημάτων λόγο του και πληθώρα παραδειγμάτων, προσέφερε στους πιστούς αμέτρητα ερεθίσματα αυτογνωσίας και πνευματικής εγρήγορσης...
     
                                            

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣΙΟΛΙΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟ

                                   

                      

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ