Τεύχος 434 / 16 Οκτωβρίου 2017

    

    

    

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 8η ΜΕΡΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017" - ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

    

    

Πανηγυρική εκδήλωση απονομής του Βραβείου "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου στις 7.00 το βράδυ στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού στους Κληρικούς - Ιατρούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αφού προηγήθηκε ομιλία με θέμα: "Η θεραπευτική σχέση ιατρού και ασθενούς" με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών - Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών - Ψυχίατρο.
Συγκεκριμένα με το βραβείο "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017" τιμήθηκαν: ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχ. π. Νικόλαος Λιόλιος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Σκούμπος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Σταμάτιος Σκλήρης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Στυλιανός Καρπαθίου και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Παναγιώτης Σαβόπουλος.
Στη συνέχεια έγινε η τέλεση θυρανοιξίων των δύο Παρεκκλησίων του Ιερού Ναού, αφιερωμένα στην Παναγία την Πορταΐτισσα (στο Βόρειο κλίτος του ισογείου Ναού) και στους νέους Οσίους Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και Παΐσιο τον Αγιορείτη (στο Νότιο κλίτος του ισογείου Ναού), από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου και Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αγαθάγγελο, ως εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

  

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 8η ΜΕΡΑ

ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ

    

    

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από χιλίων επτακοσίων πιστών με βάση τα φιαλίδια που διανεμήθηκαν με αγιασμένο έλαιο, τελέστηκε την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα το ιερό μυστήριο του ευχέλαιο.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

      

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 8η ΜΕΡΑ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ

    

    

Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, 15 Οκτωβρίου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, με τη παρουσία πλήθους πιστών.
Στο θείο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Σπορέως. Μεταξύ των άλλων είπε: "Ο μεγάλος γεωργός των ψυχών μας, Ιησούς Χριστός, σπέρνει το σπόρο του, δηλ. τον λόγο Του και αυτός πέφτει μέσα στις ανθρώπινες ψυχές . Όμως δεν έχει ο λόγος του Θεού την ίδια καρποφορία σε όλους τους ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος, ανάλογα με την προαίρεσή του, την πνευματική του κατάσταση και την αποδεκτηκότητά του, δέχεται ή απορρίπτει τον σπόρο, δηλαδή, τον Θεό και με δική του απόφαση παραμένει ή γη άκαρπη και χέρσα ή κήπος χάριτος και αρετών"...

  

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο με το Θείο Κήρυγμα του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου

   

Παρακολουθείστε το βίντεο από το Πρωινό Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον
Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο

 

  

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 7η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π.ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟ

    

    

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος ήταν ο ομιλητής της 7ης ημέρας των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017”, που πραγματοποιούνται για 21ο χρόνο με μεγάλη επιτυχία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου.
Ο π. Ανδρέας, μπροστά σε εκατοντάδες πιστών, που κυριολεκτικά είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, ανέπτυξε το θέμα:" Κύριε καθάρισε τις σκέψεις μου...". Με το μοναδικό γλαφυρό του ύφος και τον απλό μεν μεστό δε θεολογικών νοημάτων λόγο του, προσέφερε στους πιστούς αμέτρητα ερεθίσματα αυτογνωσίας και πνευματικής εγρήγορσης.
Μεταξύ των άλλων ο π. Ανδρέας είπε: “Ό,τι σκέφτεσαι, σε καθορίζει…, ό,τι σκέφτεσαι, σε επηρεάζει…

  

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο με την ομιλία του
Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ανδρέα Κονάνου

   

Παρακολουθείστε το βίντεο από το Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον
Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Κονάνο

 

     

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ