Τεύχος 336 / 17 Οκτωβρίου 2016

      

  

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ
"ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016"

              

                 

Πανηγυρική εκδήλωση απονομής του Βραβείου "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου στις 8:00 το βράδυ στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη τη εισηγήσει του οποίου εδωρήθη στον Ιερό Ναόμας, κατόπιν ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Β', το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Μεγαλόμαρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, από τον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 1997.
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Μυρίπνοος Ευχαριστία", εκδόσεως του Ιερού Ναού, προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, πολιούχου του Δήμου και Προστάτου της ενορίας, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 20 ετών από την υποδοχή του δωρηθέντος ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στον Ιερό Ναό μας και τη θεσμοθέτηση από το έτος 1997 των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία "ΔΗΜΗΤΡΙΑ".
Ομιλητές του εορτινού βραδινού ήταν: ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης και ο Πολιτικός Επιστήμων, Συγγραφέας και Αρχισυντάκτης του Περιοδικού "Εκκλησία", κ. Κωνσταντίνος Χολέβας.
Την συζήτηση συντόνισε η κ. Σοφία Χατζή Ραδιοφωνικός Παραγωγός του Ρ/Σ Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM - Συγγραφέας.
Στο τέλος της συζήτησης δόθηκε ως ευλογία σε όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση το βιβλίο "Μυρίπνοος Ευχαριστία".

       

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

                                  

  

ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙO

              

                 

Στιγμιότυπα από το ιερό μυστήριο του ευχέλαιο που τελέστηκε την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα με τη συμμετοχή περισσοτέρων από δύο χιλιάδων πιστών με βάση τα φιαλίδια που διανεμήθηκαν με αγιασμένο έλαιο.        

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

                                  

  

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ & ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ Κ. ΠΑΥΛΟ

               

                 

Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, 16 Οκτωβρίου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλο.
Προ της απολύσεως εκτέθηκε σε προσκύνηση το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το πέρας της αγρυπνίας.
Στην συνέχεια ακολούθησε πρωινό Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον Σεβασμιώτατο στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού.
      

     

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

                                  

Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε τη ομιλία (αρχείο ήχου).

 

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ