Τεύχος 390 / 20 Μαρτίου 2017

    

    

  

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

                         

         

Εν όψει της Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού, θα τελεστεί την Παρασκευή, 24 Μαρτίου ώρα 9:30 το βράδυ στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού κατανυκτική ιερά Αγρυπνία.

          

 

  

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

                         

         

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει με την  ευκαιρία της εθνικής επετείου του 1821 στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, την Κυριακή  26  Μαρτίου ώρα 8:00 το βράδυ, αμέσως μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό. Θα μιλήσει ο Δρ Δημήτριος Γ. Μεταλληνός, Διδάσκων Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας, το συνειδητό μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

          

 

    

ΙΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΚΔ’ ΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

                         

         

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως) ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της ιεράς ακολουθίας των ΚΔ’ Οίκων του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Μαρτίου ώρα 6:00 το απόγευμα, κατά την οποία έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού μας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου μας κ. Συμεών Σβανά, παρουσία μεγάλου πλήθους ενοριτών.
Στο τέλος της Ακολουθίας οι πιστοί προσκύνησαν το τεμάχιο Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας, προερχόμενο από τον πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως της Αγίας Πόλης των Ιεροσολύμων και ως ευλογία πήραν φιαλίδια με έλαιον από την κανδήλα του Παναγίου Τάφου.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

     

 

  

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

                         

         

Με αμείωτο ρυθμό και μεγάλη συμμετοχή εκκλησιαζομένων συνεχίζονται οι συνάξεις στο Αρχονταρίκι τόσο των νέων ζευγαριών στο Πνευματικό ενοριακό Κέντρο, όσο και των  ενοριτών μας στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του ισόγειου Ιερού Ναού.
Στις συναντήσεις οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν το πλούσιο πρωινό τους και ταυτόχρονα παρακολουθούν σύντομες αναφορές από τους ιερείς του Ναού σε θεολογικά, ποιμαντικά και επίκαιρα κοινωνικά θέματα.
Τέλος, σημαντική είναι η συμβολή δεκάδων εθελοντών-εθελοντριών ενοριτών στην επιτυχία του ενοριακού αυτού θεσμού.
    

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

 

    

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Γ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

                         

         

Με κάθε λαμπρότητα και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών που κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε με πανηγυρικό τρόπο η Θεία Λειτουργία την Κυριακή 19 Μαρτίου, Κυριακή Γ' Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως.
Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στον οποίο έχει εμφυτευτεί τμήμα από το Τίμιο Ξύλο, προερχόμενο από τον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως της Αγίας Πόλεως της Ιερουσαλήμ.
Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστοί που θα προσέλθουν από μακρινά σημεία.
Το απόγευμα στις 6:00 θα γίνει η ιερά ακολουθία των Χαιρετισμών Τιμίου Σταυρού, στην οποία θα ψάλλει ο πολυμελής βυζαντινός χορός του Ναού μας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Συμεών Σβανά.
   

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

 

    

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΞΕΩΝ

                         

         

Μια εξαιρετική εορταστική εκδήλωση-αφιέρωμα στην εθνική επέτειο της ελληνικής επαναστάσεως του 1821 πραγματοποίησαν τα παιδιά των 11 τμημάτων των κατηχητικών συνάξεων  της ενορίας μας το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 στον κατάλληλα διαμορφωμένο ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού.
Αξιοθαύμαστη ήταν και η προσέλευση εκατοντάδων ενοριτών μας, οι οποίοι καταχειροκρότησαν με έκδηλη συγκίνηση το ταλέντο, τη λεβεντιά, την ζωντάνια, τον ενθουσιασμό και τον εθνικό παλμό των παιδιών μας όπως αυτά εκφράστηκαν μέσα από τα θεατρικά δρώμενα, τις απαγγελίες ποιημάτων, τα τραγούδια της χορωδίας, τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και την προσφορά γλυκισμάτων, που τα ίδια τα παιδιά σε συνεργασία με τους γονείς παρασκεύασαν.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο, που έψαλαν παιδιά και μεγάλοι.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

 

          

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

                  

                 

Τετραήμερο προσκύνημα στην διακαινήσιμο εβδομάδα, από Τρίτη 18 έως Παρασκευή 21 Απριλίου, προγραμματίζει  ο Ιερός Ναός μας.
Θα περιλαμβάνει επισκέψεις στα Μετέωρα, σε ιερές Μονές στη Σιάτιστα, την Καστοριά και στις Πρέσπες, με τρεις  διανυκτερεύσεις στην Καστοριά.

       

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ