Τεύχος 465 / 22 Ιανουαρίου 2018

      

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ
ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

                 

                   

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, ώρα 6:30 το απόγευμα, στον ισόγειο Ιερό Ναό, μετά τη τέλεση του μυστηρίου του ιερού ευχελαίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στο Μακεδονικό ζήτημα, με έμφαση στις ιστορικές και εκκλησιαστικές παραμέτρους.
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πολιτικός Επιστήμων-Συγγραφέας, κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος επεσήμανε κυρίως τα ακόλουθα σημεία:
1) Το Μακεδονικό ζήτημα ξεκίνησε ως εκκλησιαστικό πρόβλημα με την Βουλγαρική εξαρχία του 1870 που αποσχίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο,
2) Στην περίοδο 1903-1908, ο Ελληνισμός διατήρησε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας απέναντι σε Τούρκους και Βουλγάρους, επιδεικνύοντας ένα θαυμάσιο συντονισμό μεταξύ κληρικών, οπλαρχηγών, δασκάλων και εθελοντών από την ελεύθερη Ελλάδα. Πρόκειται για την αποκορύφωση του Μακεδονικού Αγώνος,
3) Από το 1944, το ολοκληρωτικό καθεστώς του Τίτο στην Γιουγκοσλαβία άρχισε την κατασκευή “Μακεδονικής” εθνότητας, “Μακεδονικής” γλώσσας και “Μακεδονικής” σχισματικής Εκκλησίας, καλλιεργώντας την προπαγάνδα ότι οι “Μακεδόνες” των Σκοπίων πρέπει να ελευθερώσουν τους Μακεδόνες της Ελλάδος,
4) Το 1991, με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας δημιουργήθηκε κράτος ξεχωριστό, το οποίο σφετερίζεται το όνομα της Μακεδονίας μας και πλαστογραφεί την ιστορία.
Δεν πρέπει να παραχωρήσουμε το όνομα Μακεδονία, ούτε ως σύνθετο η παράγωγο, διότι θα νομιμοποιήσουμε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και διότι θα χάσουμε το δικαίωμα να ονομαζόμαστε εμείς Μακεδόνες.
Ακολούθησε προβολή-ιστορικό ντοκυμαντέρ σχετικό με τον Μακεδονικό αγώνα και επίσης προβλήθηκε απόσπασμα από ομιλία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο μνημείο του Μακεδονομάχου καπετάν Άγρα έξω από την Έδεσσα.
Τέλος, με έντονη συναισθηματική φόρτιση το εκκλησίασμα έψαλε το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου και τον Εθνικό Ύμνο.
                           

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

   

     

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ