Τεύχος 292 / 22 Απριλίου 2016

     

              

    

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

          

   

Την Πέμπτη, 21 Απριλίου πραγματοποίησε εκκλησιασμό το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου στον Ιερό Ναό μας.
Τα παιδιά με υποδειγματική τάξη και ησυχία, καρπός της μέριμνας των Δασκάλων τους, συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.
Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας (τα παιδιά) παρακολούθησαν μια παιδική κινηματογραφική προβολή με θέμα, τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού, διάρκειας 35’.
Προ της προβολής και κατά την διάρκεια της,  ο Ιερέας Νεότητας εξηγούσε στα παιδιά τις σκηνές που έβλεπαν ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τα θεία γεγονότα.
Ο συνδυασμός εκκλησιασμού και προβολής είναι μια νέα ποιμαντική πρωτοβουλία του Ιερού Ναού, με σκοπό να συμβάλλει στην πληρέστερη μόρφωση των μαθητών πάνω στα θέματα της ορθοδόξου πίστεως μας.
Κατά κοινή ομολογία το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία, σύμφωνα με  τις απόψεις των εκπαιδευτικών του Σχολείου αλλά και από την μεγάλη προσοχή και ικανοποίηση των παιδιών

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

    

   

3ΗΜΕΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ
ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

            

  

Ο Ιερός Ναός και ο Σύλλογος Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου πραγματοποιεί 3ήμερο ενοριακό προσκύνημα κατά την διακαινήσιμο εβδομάδα, από 4 έως 6 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη-Περίπλου του Αγίου Όρους.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-9712456, 210-9713325, 210-9753193 & 6976813058.

1η ΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου ώρα 7:00 το πρωί. Αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις μέχρι την Θεσσαλονίκη. Άφιξη Θεσσαλονίκη. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. Ξενοδοχείο - Φαγητό - Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για Ουρανούπολη. Καράβι-Επιβίβαση - Περίπλου του Αγίου όρους (μέχρι Ιερά Μονή Αγίου Παύλου). Επιστροφή και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου – Τάφος Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Επιστροφή, Ξενοδοχείο - Φαγητό -Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στο Λιτόχωρο. Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις για Αθήνα.

   

   

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

   

      

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 25 - 30 Ιουλίου 2016 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

      

«Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και όσοι δεν έχουν πάει ποτέ ».....

      

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

  

      

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ