Τεύχος 07   22 Ιουνίου 2012

    

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ

 

 

  

Η ανταπόκριση των γονέων στο πρόγραμμα λειτουργίας του ενοριακού εντευκτηρίου - Στέκι είναι εντυπωσιακή. Ως γνωστόν, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου με θέμα ''ενοριακές κατηχητικές δράσεις θερινής περιόδου'', μεταξύ των άλλων μέτρων που αποφασίστηκαν, ήταν και η καθημερινή λειτουργία του ενοριακού παιδότοπου, ώστε να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία.

Μάθετε περισσότερα...

  


  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖ. ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

    

 

     

Στην έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συμμετέχει η σχολή βυζαντινής αγιογραφίας της ενορίας μας, με πληθώρα εικόνων των μαθητών της.
Τα εκθέματα προέρχονται και από τα τρία τμήματα της σχολής: παιδικό, αρχαρίων και προχωρημένων.
Κατά κοινή ομολογία, τα δημιουργήματα των συμμετεχόντων της σχολής μας, έχουν αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια που αντανακλούν το επίπεδο και την ποιότητα της δουλειάς που συντελείται, με υπεύθυνη την αγιογράφο κ. Μαρία Βαβίτσα.

Μάθετε περισσότερα...

    


  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ

    

 

  

Με την παρουσία πολλών γονέων - παιδιών των κατηχητικών συνάξεων, έγινε το Σάββατο 16 Ιουνίου 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του ενοριακού πνευματικού κέντρου (αίθουσα Κολοκοτρώνη 8), η συνάντηση προγραμματισμού για τις κατηχητικές δράσεις θερινής περιόδου της ενορίας.

Μάθετε περισσότερα...

 


  

ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΘΕΜΕΛΙΟΥ ΛΙΘΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

    

 

  

Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής έξαρσης και μεγάλης συγκίνησης, έγινε την Κυριακή 10 Ιουνίου τ.έ. μετά την Θεία Λειτουργία, η τελετή Καταθέσεως Θεμελίου Λίθου του έργου επένδυσης με πέτρα του Ιερού Ναού μας. Οι πιστοί, με επικεφαλής τους ιερείς και ιεροψάλτες, αφού εξήλθαν από το Ναό, κατευθύνθηκαν στη νότια πλευρά του, στο περιστύλιο της οποίας όπου είχε τοποθετηθεί το τραπέζι με τον τίμιο σταυρό, το σκεύος με το νερό και η πέτρα-θεμέλιος λίθος, επάνω στην οποία είχε χαραχθεί το σημείο του σταυρού. 

Μάθετε περισσότερα...

 


  

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΣΤΗ ΤΗΝΟ

    

 

  

Μεγάλη ευλογία δέχτηκαν οι εκατόν πενήντα έξι προσκυνητές του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, που πραγματοποίησαν το ενοριακό προσκύνημά τους το Σάββατο 9 Ιουνίου στην Μεγαλόχαρη στη Τήνο.
Οι προσκυνητές ξεκίνησαν στις 5:00 η ώρα το πρωΐ από τον Ναό και με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας επιβιβάστηκαν στο πλοίο για Τήνο. Στο λιμάνι της Τήνου τους περίμεναν πούλμαν για να τους φέρουν στην είσοδο του Ιερού προσκυνήματος. 

Μάθετε περισσότερα...

 

     


ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : pmattheos@yahoo.gr


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ