Τεύχος 437/ 23 Οκτωβρίου 2017

    

    

    

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 15η ΜΕΡΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

    

    

Πανηγυρική εκδήλωση αφιερωμένη στην Παιδεία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού, με θέμα: "Από την μόρφωση στην μεταμόρφωση ή στην παραμόρφωση;".
Ομιλητές του εορτινού βραδινού ήταν: η κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας - Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας, ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων - Συγγραφέας - Αρχισυντάκτης του περιοδικού "Εκκλησία" και ο κ. Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος - Θεολόγος.
Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Γεώργιος Μπάρλας, Θεολόγος - Συγγραφέας - Παραγωγός του Ρ/Σ Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM.
Η 15η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αγγελής, Προϊστάμενος ιερού Προσκυνήματος Αναστάσεως Χριστού Σπάτων.
Έψαλε κλιμάκιο του βυζαντινού χορού "Συμφωνούντων Μέλος" υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Γκίκα.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο από την Πανηγυρική Εκδήλωση

                

       

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 15η ΜΕΡΑ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΝΑΖΙΑΝΖΟΥ Κ. ΘΕΟΔΩΡΗΤΟ - ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ
π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΜΠΙΡΔΑ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

    

    

Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, 22 Οκτωβρίου της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα, ο οποίος και μετέφερε στον Ιερό Ναό το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο - χέρι του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, τους ιερείς του Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση. Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, χειροθέτησε σε αναγνώστες τον κ. Τσιλιγιάννη Βασίλειο, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας και τον κ. Δημητρακόπουλο Κωνσταντίνο, Εκπαιδευτικό, αμφότεροι συνεργάτες ποιμαντικού έργου του Ιερού Ναού, που διακονούν στο ιερό αναλόγιο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί που είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει τον Ιερό Ναό, με υποδειγματική τάξη και έκδηλη συγκίνηση, ασπάστηκαν το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο - χέρι του Αγίου Δημητρίου.
Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

Στην συνέχεια ακολούθησε πρωινό Ενοριακό Αρχονταρίκι στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα.
Ο π. Αθηναγόρας ανέφερε το ιστορικό της επανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου από το San Lorenzo της Ιταλίας, παρουσιάζοντας και σχετικό οπτικό υλικό. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων τόσο, από την πλευρά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα δια χειρός του Αγίου Πρωτοσυγκέλου π. Αθηναγόρα προς τον Ιερό Ναό μας, μιας εικόνας του Αγίου Δημητρίου και το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου, όπου εξιστορεί όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με την επανακομιδή του ιερου λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη το 1978, όσο και του Ιερού Ναού προς τον Σεβασμιώτατο, ενός ασημένιου δίσκου με χαραγμένη την κεφαλή του Αγίου Δημητρίου.
Κατά την αποχώρηση του ιερου λειψάνου οι πιστοί έζησαν απερίγραπτες στιγμές συγκίνησης. Με συναισθήματα αγάπης, σεβασμού και τιμής στον προστάτη Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη και χτυπώντας χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ναού, ο Θεφιλέστατος Επίσκοπος, ο Άγιος Πρωτοσύγκελος, οι κληρικοί και πλήθος πιστών, κατευόδωσαν το ιερό λειψανο το οποίο και θα επιστρέψει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

       

Παρακολουθείστε το βίντεο από το Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον
Πανοσιολογιώτατο  Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας

  

   

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 14η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ

ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

        

    

Aφιερωμένη στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ήτα η ομιλία του προσκεκλημένου στις ενοριακές, εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017», που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας, Γέροντα Χριστόδουλο, Πνευματικό και Λειτουργό του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου "Παναγία, ἡ Φοβερά Προστασία" Χαλκιδικής, με θέμα “Χάρις και έλεος εν τοις Οσίοις αυτού".

Ο Γέροντας αρχίζοντας την αναφορά του στον Όσιο Παΐσιο, έκανε δύο βασικές διευκρινήσεις.
α) Οι συμβουλές τις οποίες έδωσε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος σε όσους των επισκέφθηκαν, δεν αφορούν όλους τους πιστούς, αλλά τους συγκεκριμένους και το συγκεκριμένο πρόβλημα τους. Οι δέκτες των λόγων του Αγίου Γέροντος δεν πρέπει να γενικεύουν πρώτον τα λόγια του, δεύτερον να τα ερμηνεύουν και τρίτον να προσθέτουν ή να αφαιρούν νοήματα.
β) Θαυματουργικές ενέργειες και έκτακτα γεγονότα, δεν γινόντουσαν απευθείας από τον Όσιο, αλλά όπως σε κάθε Άγιο, ενεργούσε δια αυτού η χάρις του Παναγίου Πνεύματος. Το Άγιο Πνεύμα ενεργεί δια των Αγίων...

  

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο με την ομιλία του
Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντα Χριστοδούλου

   

Παρακολουθείστε το βίντεο από το Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον
Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γέροντα Χριστόδουλο

   

  

   

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 13η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ

ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ

        

    

Με συνεχώς αυξανόμενο πνευματικό ενδιαφέρον, πλήθος πιστών συμμετέχει στις ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις "ΔΗΜΗΤΡΙΑ", που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας.
Αν και οι εκδηλώσεις βρίσκονται στη 13η ημέρα, ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι με μεγάλη προσοχή άκουσαν την υπέροχη ομιλία που έκανε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Κεχαριτωμένης Τροιζήνας.
Θέμα της ομιλίας του ήταν: "Εν τω θλίβεσθαί με, εισάκουσόν μου των οδυνών, Κύριε σοὶ κράζω ".
Ο ομιλητής με το γλαφυρό του ύφος ανέφερε: “Συνθλίβονται ψυχικά και σωματικά οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους για να αποδώσουν πνευματικό καρπό. Δοκιμάζονται οι πιστοί, για να φανερωθεί η αγάπη, η φιλανθρωπία και το έλεος του Θεού στη ζωή τους. Κάθε αρρώστια ή δυσάρεστο γεγονός, που προκαλεί πόνο και θλίψη στην ψυχή, μπορεί να γίνει ή αφετηρία πνευματικής αναγέννησης ή αδιέξοδο, απογοήτευση και απόγνωση...

  

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο με την ομιλία του
Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Κεχαριτωμένης Τροιζήνας

   

Παρακολουθείστε το βίντεο από το Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον
Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίη π. Σπυρίδωνα, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Κεχαριτωμένης Τροιζήνας

   

  

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ