Τεύχος 402 / 24 Απριλίου 2017

    

Τί εὐτυχία ἡ Ἀνάσταση...

                         

         

Τί εὐτυχία ἡ Ἀνάσταση...
Ἁγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου
   

"Ὁ Χριστός μέ τήν Ἀνάστασή Του μᾶς πέρασε ἀπέναντι ἀπό ἕνα χάος, ἀπό μία ἄβυσσο, πού ἦταν ἀδύνατο νά τήν περάσει ὁ ἄνθρωπος μόνος. Αἰῶνες περίμενε ὁ κόσμος αὐτό τό Πάσχα, αὐτό τό πέρασμα. Μίλαγε μέ ἐνθουσιασμό καί βεβαιότητα.

Συγκινήθηκε. Σιώπησε…καί συνέχισε :...
- Τώρα δέν ὑπάρχει χάος, θάνατος, νέκρωση, Ἅδης. Τώρα ὃλα εἶναι χαρά, χάρις στήν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ μας. Ἀναστήθηκε μαζί Του ἡ ἀνθρώπινη φύση. Τώρα μποροῦμε κι ἐμεῖς νά ἀναστηθοῦμε, νά ζήσουμε αἰώνια κοντά Του. Τί εὐτυχία ἡ Ἀνάσταση.. "

  

Πηγή: proskynitis.blogspot.gr

    

Τελευταία ημέρα από το 4/ήμερο ενοριακό προσκύνημα στη Σιάτιστα, Καστοριά, Πρέσπες και Φλώρινα 

                         

         

Ο επίλογος του 4/ήμερου ενοριακού προσκυνήματος γράφτηκε στους βράχους των Μετεώρων, με την επίσκεψη στα καταπληκτικά μοναστήρια, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Μεγάλου Μετεώρου, των Αγίων Πάντων -  Μονής Βαρλαάμ και της Αγίας Βαρβάρας - Ρουσάνου.
Οι 92 προσκυνητές εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από το πρόγραμμα του προσκυνήματος, από τα συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης, που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους, από τις πνευματικές σχέσεις, που δημιουργήθηκαν και κυρίως από τη χάρη του αναστάντος Χριστού, που αποκόμισαν από τις Ιερές Μονές που επισκέφθηκαν.
Μάλιστα, πολλοί από τους προσκυνητές δήλωσαν συμμετοχή και στο 6/ήμερο προσκύνημα, που διοργανώνει η Ενορία μας στους Αγίους Τόπους, από Τρίτη πρωί 25 έως Κυριακή βράδυ 30 Ιουλίου.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

  

3η ημέρα από το 4/ήμερο ενοριακό προσκύνημα στη Σιάτιστα, Καστοριά, Πρέσπες και Φλώρινα

                         

         

Η 3η μέρα του ενοριακού 4/ήμερου προσκυνήματος με την συνοδεία δύο εξαιρετικών ξεναγών κυριών (μία για κάθε πούλμαν) περιελάμβανε:
α) Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μέτρων με μια καταπληκτική θέα ενός ορεινού όγκου γύρω της, στα όρια τριών νομών, Καστοριάς, Φλωρίνης και Κοζάνης.
Κτίτωρ και ανακαινιστής της Μονής τυγχάνει ο εκ Κλεισούρας Ιερομόναχος Ησαΐας Πίστας, (εκ της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους προερχόμενος), ο οποίος έκτισε επάνω σε παλαιότερα θεμέλια του ΙΔ΄ ή ΙΕ΄ αιώνος την σημερινή Μονή.
Το οικοδομικό συγκρότημα της Μονής είναι κτισμένο σε θέση που του εξασφαλίζει μία σχετική προστασία, σε μικρή ομαλή ράχη, ανάμεσα σε δύο ρεματιές, οργανωμένο σε ορθογώνια φρουριακή διάταξη των κελλιών και στο κέντρο μιας τετράγωνης αυλής, είναι κτισμένο το Καθολικό (τρίκλιτος ρυθμού βασιλικής ναός, με τρούλο). Το Καθολικό είναι ιστορημένο με αξιόλογες αγιογραφίες, έργα Χιονιαδιτών ζωγράφων, επίσης διαθέτει αριστουργηματικό επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο, έργο παλαιοτέρας εποχής (1772). Στο Καθολικό βρίσκεται ενθρονισμένη σε προσκυνητάριο στα αριστερά της Ωραίας Πύλης η εφέστειος θαυματουργός εικόνα της Μητρός του Θεού....

Διαβάστε περισσότερα & Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

        

6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                         

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 25 - 30 Ιουλίου 2017
(λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και όσοι δεν έχουν πάει ποτέ...

 

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ