Τεύχος 438/ 25 Οκτωβρίου 2017

    

    

    

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 17η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ

ΑΙΔΕΣΙΜΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ
Π. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟ

        

    

Mε ομιλητή τον Αισεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων συνεχίστηκε η 17η ημέρα (Τρίτη 24 Οκτωβρίου), των ενοριακών, εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017», που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας.
Θέμα της ομιλίας του ήταν: “Η αγιότητα θα μεταμορφώσει τον κόσμο"
Ο ομιλητής αρχικά στην ομιλία του ανέφερε: “Ό,τι και να γίνει μέσα στους καιρούς μας, η Εκκλησία θα παραμείνει πάντα ζωντανή. Η ανασφάλεια είναι το χαρακτηριστικό των καιρών μας. Αυτή είναι που δεσμεύει τον άνθρωπο και δεν τον αφήνει να εξελιχθεί πνευματικά. Έχουμε φτάσει να πιστεύουμε ότι η ευτυχία είναι στο χρήμα. Σήμερα λίγη σημασία έχει να είσαι “καλό παιδί”. Σήμερα κυρίως έχει σημασία να είσαι “διάσημος”. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την τεχνολογία. Οι άνθρωποι έχουν ως κέντρο προσοχής την “εικόνα τους”. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει και αυτό τους απασχολεί. Σήμερα οι άνθρωποι με αμοραλισμό προσπαθούν να επιτύχουν στη ζωή, ακόμα και αν πατήσουν επί πτωμάτων. Όλα καταλήγουν στο εγώ του ανθρώπου. Όλα περιστρέφονται γύρω από το κέντρο, που είναι ο εαυτός μας. Δίδεται έμφαση στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι”...

  

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο με την ομιλία του
Αισεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού

   

Παρακολουθείστε το βίντεο από το Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον
Αισεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό

   

  

   

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 16η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ

ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ π. ΣΑΒΒΑ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ

        

    

Στην τρίτη εβδομάδα εισέρχονται τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017», κατά την οποία θα κορυφωθούν οι ενοριακές, εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας και κυρίως την 25η Οκτωβρίου το εσπέρας, όπου θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, Τετάρτη 6:30μμ, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της 16ης ημέρας (Δευτέρα 23 Οκτωβρίου) μετά την ακολουθία του παρακλητικού κανόνα στους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό (τμήμα των λειψάνων τους εκτίθεται για ασπασμό από τους πιστούς) και του Αγίου Δημητρίου, μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σάββας, από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης με θέμα: “Ο Χριστός είναι το παν”.
Ο ομιλητής αρχικά στην ομιλία του ανέφερε ο Χριστός είναι το παν διότι: “Είναι ο Θεός, ο μόνος αληθινός Θεός, ο Εις της Τριάδος, ο Υιός και Λόγος του Θεού άναρχος, ατελεύτητος, άκτιστος, αιώνιος. Είναι ο αληθινός τέλειος Θεός που έγινε και τέλειος άνθρωπος εν χρόνω προσλαμβάνοντας στην υπόστασή Του όλη την ανθρώπινη φύση πλην αμαρτίας. Είναι αποκλειστικά, απόλυτα ο μόνος αληθινός Θεός. Δεν υπάρχει άλλος θεός. Όλα τα άλλα είναι δημιουργήματά Του: Οι Άγιοι Άγγελοι, οι δαίμονες που προήλθαν από την πτώση του εωσφόρου και κάποιων αγγέλων, οι άνθρωποι και ό,τι άλλο υπάρχει. Είναι ο Θεός που κατασκεύασε τα πάντα και συντηρεί τα πάντα. Είναι απόλυτα και αποκλειστικά ο μόνος αληθινός Σωτήρας. Δεν υπάρχει άλλος σωτήρας και λυτρωτής. Είναι Ένας και συγκεκριμένος”...

  

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο με την ομιλία του
Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σάββα, από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης

   

Παρακολουθείστε το βίντεο από το Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον
Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίη π. Σάββα, από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης

   

  

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ