Τεύχος 474 / 26 Φεβρουαρίου 2018

          

  

       

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Α' ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

                  

          

Την Κυριακή Α' Νηστειών 25 Φεβρουαρίου, της Ορθοδοξίας, ώρα 6:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό μας τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Tους ύμνους της ακολουθίας απέδωσε υποδειγματικά στο πνεύμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης-Μουσικοδιδάσκαλος κ. Φώτης Κετσετζής πλαισιούμενος από την χορωδία του.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμά του είπε: "Ημέρα θριάμβου για την Εκκλησία μας, είναι η σημερινή Κυριακή της Ορθοδοξίας. Εορτάζουμε την νίκη της Ορθοδοξίας, που είναι ο μοναδικός και ανεκτίμητος θησαυρός μας. 
Αλλά τί είναι η Ορθοδοξία; "ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας". Όπως Τον εκήρυξαν οι Απόστολοι, όπως μας Τον δίδαξαν οι Πατέρες της Εκκλησίας, όπως Τον εδογμάτισαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι. Είναι η καθαρότητα της διδασκαλίας συνδυασμένη με την αγιότητα του βίου. Είναι το Σύμβολο της Πίστεως ενσαρκούμενο στην καθημερινή ζωή. Όμως υπάρχουν δύο κίνδυνοι υποβαθμίσεως της Ορθοδοξίας :...

     

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

   

   

ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

                  

      

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακή Α’ Νηστειών – της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό μας.
Ο Ιερός Ναός κατακλύστηκε από τους πιστούς τόσο εντός, όσο και εκτός, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η πανηγυρική λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

   

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ 1ης ΣΤΑΣΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ

                  

      

Mε τη συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου η 1η Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό μας τελούνται δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών. Η πρώτη στις 5:00 το απόγευμα και η δεύτερη στις 7:00 το βράδυ.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

  

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ
ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

                  

         

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 23 - 28 Ιουλίου 2018 (λατρευτικές ακολουθίες στα προσκυνήματα)

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 
Συγκέντρωση στις 07:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:15 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, όπου θα ψάλουμε την Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, στην περιοχή του αποκεφαλισμού του. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση...

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά

  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΜΕΤΣΟΒΟ, ΑΡΤΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ 10 - 13 Απριλίου

     

 

1η μέρα:

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για Ισθμό όπου θα κάνουμε στάση και στη συνέχεια θα περάσουμε από την καινούρια γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και συνεχίζουμε για Ιωάννινα , με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό , συνεχίζοντας θα κάνουμε στάση στο Μπιζάνι, επίσκεψη στο Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Ιωάννινα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση...

  

Διαβάστε το πρόγραμμα αναλυτικά 

   

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ