Τεύχος 345 / 26 Οκτωβρίου 2016

      

      

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ

                

                 

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον Ιερό Ναό μας, τελέστηκε την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου ώρα 6:30 το απόγευμα ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο και συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης και πλειάδα κληρικών.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, οι κυρίες και κύριοι Βουλευτές Άννα Ασημακοπούλου, Νίκη Κεραμέως, Τόνια Αντωνίου, η πρώην Βουλευτής κα Νάντια Γιαννακοπούλου , Νίκος Δένδιας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γραμματέας  Μεταφορών Δικτύων του ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Ρώσσης και από τη Δημοτική Αρχή η Δήμαρχος της πόλεως μας κα Μαρία Ανδρούτσου, ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.      
Έψαλαν τόσο στο δεξιό όσο και στο αριστερό αναλόγιο, πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδαρίου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη αντιστοίχως.
Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία με λειτουργό, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιώς.
Έψαλε ο αριστερός χορός του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αλεξίου Κατσαρού.

    

       Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΑΚΑΡΙΩΑΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ

    

             

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ