Τεύχος 439/ 26 Οκτωβρίου 2017

    

    

    

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 19η ΗΜΕΡΑ

ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ π. ΜΑΤΘΑΙΟ ΧΑΛΑΡΗ

        

    

Μετά την ολοκλήρωση της ιεράς λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος του εορτάζοντος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου δια των οδών του Δήμου μας, στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών, ο Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ματθαίος Χάλαρης, απηύθυνε ένα ηχηρό μήνυμα από την κεντρική κλίμακα ανόδου του Ιερού Ναού, με αποδέκτες τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που συμμετείχαν στην ιερά πομπή, και τους εκατοντάδες πιστούς που είχαν κατακλύσει την πλατεία έμπροσθεν του Ναού.

  

Παρακολουθείστε το βίντεο με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ματθαίο Χάλαρη

     

  

   

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 19η ΜΕΡΑ

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

        

    

Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του, καθώς επίσης και των Αγίων: Ιωάννου του Χρυσοστόμου -Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος - Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου -Παντελεήμονος του ιαματικού - Χαραλάμπους του ιερομάρτυρος - Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας - Βλασίου του ιερομάρτυρος - Τρύφωνος του ιαματικού-Μοδέστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων-Βουκόλου Επισκόπου Σμύρνης- Ιεροθέου Επισκόπου Αθηνών - Κοσμά του Αναργύρου - Νέστορος και άλλων Αγίων.
Στην ιερά τελετή το παρόν έδωσαν: ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην Υπουργός κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Βουλευτής κ. Άννα Καραμανλή, η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο πρ. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χατζηδημητρίου Ελένη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Άγγελος Γαβαλάς, κ. Αναστάσιος Σοφιανόπουλος και κ. Σπήλιος Διαβολίτσης, οι Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων κ. Χρήστος Πρεκετές, κ. Θεοφάνης Οικονομάκος,κ. Νικόλαος Βρεττός, κ. Κουτσοβασίλης Βασίλειος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αρετή Τζαμπαζόγλου και κ.κ. Παύλος Ειρηνάκης, Χαράλαμπος Μπαζιώνης, Πάνος Μπαντούνας, Αναστάσιος Πολυκανδρίτης, Γεώργιος Ζέρβας, Ευάγγελος Μαλαθούνης, Γεώργιος Κοκοτσάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι "Αρκάδων" και "Κρητών" και το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας ακολούθησε την εξής διαδρομή: Αγίου Δημητρίου - Κων. Καραμανλή - Πλατεία Κοιμητηρίου - Καλλιφρονά - Γράμμου - Αγίου Δημητρίου.
Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου.
Στην ιερά λιτάνευση, που ακολούθησε τον μεθέορτο εσπερινό, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση.
Στο τέλος της ιεράς λιταύνεσης το πλήθος των πιστών έψαλε το κοντάκιο "Τη Υπερμάχω", προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό μας Ύμνο.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

  

  

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 19η ΜΕΡΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΟΥ
26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

        

    

Με ιεροπρέπεια, λαμπρότητα και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό μας, τελέστηκε σήμερα, 26 Οκτωβρίου επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο.
Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο με το Θείο Κήρυγμα του
Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιακώβου

    

  

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 18η ΜΕΡΑ

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛYΤΟΥ

        

    

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον Ιερό Ναό μας, τελέστηκε την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου ώρα 6:30 το απόγευμα ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο και συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου και πλειάδα κληρικών.
Στον Πανηγυρικό Εσπερίνο παρέστησαν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ο πρώην Υπουργός κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο τέως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αργύρης Ντινόπουλος και από τη Δημοτική Αρχή, η Δήμαρχος της πόλεως μας κα Μαρία Ανδρούτσου, ο πρ. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Δασόπουλος, Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Έψαλαν τόσο στο δεξιό όσο και στο αριστερό αναλόγιο, πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδαρίου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη αντιστοίχως.
Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία με λειτουργό, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιώς.
Έψαλε ο αριστερός χορός του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αλεξίου Κατσαρού.

  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

         

Παρακολουθείστε το βίντεο με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου

   

Παρακολουθείστε το βίντεο από την ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου

 

    

  

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ