Τεύχος 392 / 27 Μαρτίου 2017

    

      

  

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821

                         

         

Με αφιέρωμα στη μεγάλη πολιτική προσωπικότητα της νεότερης πολιτικής ιστορίας της πατρίδας μας, τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 και ώρα 8:00 το βράδυ στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου του 1821.
Ομιλητής του αφιερώματος ήταν ο διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ. Δημήτριος Μεταλληνός με θέμα:   "Ιωάννης Καποδίστριας, το συνειδητό μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας".
Ο ομιλητής με τη βοήθεια και την αρωγή αρχειακών διαφανειών και εικόνων και την παράθεση ιστορικών τεκμηρίων, απέδειξε ότι η κύρια ιδιότητα, που συνείχε καθολικά την μοναδική προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, ήταν εκείνη του φορέα της Ελληνορθόδοξης παράδοσης.
Την ομιλία παρακολούθησαν, η Δήμαρχος κα Ανδρούτσου ο κ. Γαβαλάς (Αντιδήμαρχος), ο κ. Βρεττός (Πρόεδρος της Δ.Π. "Ώρα για Δ.Ρ.Α.ΣΥ.), ο κ. Κουτσοβασίλης (Πρόεδρος της Δ.Π. "Μετέχω"),ο κ.Μπαντούνας (Δημοτικός Σύμβουλος) και μεγάλο πλήθος ενοριτών που κατέκλυσαν τον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού.

Ακούστε την ομιλία και δείτε το φωτογραφικό υλικό

    

    

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ Δ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ

                         

         

Στιγμιότυπα από τον Κατανυκτικό Εσπερινό, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2017, Κυριακή Δ’ Νηστειών, Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος και ώρα 6:30 το απόγευμα, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος και έψαλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Σταύρου Πηλιούρα.
 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

 

 

     

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΜ. Π. ΔΑΝΙΗΛ ΨΩΪΝΟ

                         

         

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου ώρα 6:30 το απόγευμα, στα πλαίσια των συναντήσεων των Φιλικών Συνάξεων νέων ζευγαριών πραγματοποιήθηκε ομιλία με προσκεκλημένο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο με θέμα: «Άσκηση μέσα στο Γάμο».

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

 

          

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

                    

                 

Τετραήμερο προσκύνημα στην διακαινήσιμο εβδομάδα, από Τρίτη 18 έως Παρασκευή 21 Απριλίου, προγραμματίζει  ο Ιερός Ναός μας.
Θα περιλαμβάνει επισκέψεις στα Μετέωρα, σε ιερές Μονές στη Σιάτιστα, την Καστοριά και στις Πρέσπες, με τρεις  διανυκτερεύσεις στην Καστοριά.

       

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ