Τεύχος 309 / 27 Ιουλίου 2016

      

2η ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

          

   

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων και οι προσκυνητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εξής μέρη:
Τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ναζαρετ όπου εψάλη η ακολουθία των Χαιρετισμών της  Θεοτόκου, στην  Κανά που πραγματοποίησε το πρώτο του Θαύμα ο Κύριος στο γάμο, στο Όρος Θαβώρ όπου εψάλη ο ικετήριος κανόνας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ όπου τελέστηκε αρτοκλασία και στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδος.
       

Δείτε το φωτογραφικό υλικό...

   

 

 

1η ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ

          

 

   

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του ιερού προσκυνήματος στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων από την ομάδα των προσκυνητών μας. Το ταξίδι τους ήταν καλό και όλοι χαίρουν άκρας υγείας. Ήδη κιόλας από την πρώτη μέρα έχει αναπτυχθεί ένα άριστο ʺοικογενειακόʺ κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις και όλα βαίνουν καλώς…
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το αεροδρόμιο Τελ αβίβ, το Φρέαρ του Ιακώβ, από την Σεβάστεια στο ανάκτορο του Ηρώδη και στο τόπο φυλακίσεως και αποφυλακίσεως του Τιμίου Προδρόμου και στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό...

   

 

      

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;

   

Νίκου Χαλαζιά*
Πολύ μελάνι χύνεται τελευταία για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια). Στο Υπουργείο Παιδείας τείνει να κυριαρχήσει η άποψη ότι το μάθημα πρέπει να πάρει τη μορφή της Θρησκειολογίας και να πάψει να επικεντρώνεται στο Χριστιανισμό. Η άποψη αυτή επικαλείται τον ουδέτερο χαρακτήρα του κράτους, το οποίο κατά συνέπεια δεν μπορεί να επεμβαίνει σε ζητήματα πίστης των πολιτών του.

      

Περισσότερα...

  

      

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ